snoopster Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 zanim zobaczycie ta tragedie to na swoje usrpawiedliwie chcilbym zaznaczyc ze wstawiam to tu po to zeby sie dowiedziec gdzie sa bledy :D dlatego tez chcialbym abyscie jak mozecie je zaznaczyli badz opisali.... sam wiem gdzie jest jeszcze krzywo ale czekam na opinie Acha i to jest moj pierwszy model jaki robie, troche go zle zaczelem robic bo nie wiedzialem jak zaczac dlatego moze tak wyszlo, ale postanowielm go skonczyc moze bedzie lepiej :)... a za 2 lata bede taki jak wy :D http://img23.imageshack.us/img23/3198/golfv.jpg http://img2.imageshack.us/img2/6048/golftylprzod.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam nie jest tak źle:), od razu rzuca mi się w oczy to przetłoczenie przy masce (zbyt wybulone przy szybie), no i niepotrzebnie otwory powycinałeś na światła i wlot powietrza na to bedzie jeszcze czas, dodatkowo siatka na bocznej części jest nierównomierna (możesz dorzucić "quick slace" czyli dodatkową linie pośrodku drzwi bo tam pusto i ładnie ją rozprowdzić zachowując równe proporcje i odstępy. Próbuj dalej poszukaj tutoriali na temat "edittable poly" to główne narzędzie do tworzenia tego typu rzeczy, fajny model wybrałeś, sam miałem kiedyś golfa tylko II :), to była maszyna... P.S nie śpiesz się nie rób niczego na odwał, mówienie "nie mam już do tego sił" jest błędne, tak można mówić gdy widoczne są już jakieś rezultaty, nie zostawiaj niedokończonych szczegółów w stylu "a bedzie" albo będzie albo nie sam to zobaczysz widząc rezultat. Powodzenia w działaniu, pozdrawiam. Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2009 No wlasnie wiem ze nie potrzebnie wycinalem te swiatla, tyle ze to bylo na samym poczatku i tak naprawde nie wiedzialem jeszcze o co kaman, pozniej pomyslalem i juz jak widac zostawilem wsztstkie inne (szyby i tyle swiatla), ale to da sie dorobic :).. co do maski to nie wiem czemu tego nie zauwazylem, moze dlatego ze wrzucalem screena wczoraj o 23 i juz zbyt spiacy bylem bo przeciez to masakrycznie sie rzuca w oczy :D, popracuje jeszcze dzis nad siatka bo widze krzywyzny na boku w drzwiach.. czekam na dalsze uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 jak to twój pierwszy model to brawo mój pierwszy był wiele gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Wszyscy robią te auta to i ja muszę je wreszcie wziąć na celownik przy następnej pracy :) Jak na pierwszy model to jest naprawdę nieźle :) I nawet model nienajgorzej wygładzony. Z błędów to raczej to co wszyscy pisali, przede wszystkim maska jest nierówna, i w ogóle nie jest oddzielona od reszty karoserii (może Ci być trudno ją "odciąć", prawdopodobnie będziesz musiał wykasować tam kilka poligonów i zrobić maskę od nowa..). Tak na przyszłość - wydaje mi się, że lepiej, jak się zostawia rzeczy typu maska, drzwi itd na później, zostawiając oczywiście stosowne otwory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Git bo siatkę masz po ludzku zrobioną. Łatwo będzie ją edytować bez zbytniej ingerencji w vertexy. Za to kongratulejszyn :) Nie chce się czepiać ale nieużywanie polskich znaków to wynik korzystania z obcojęzycznego softa czy po prostu olewka Alt'a? (To nie jest złośliwość, z góry przepraszam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Kurcze dzieki :) myslalem ze jest gorzej :) sorki za te polskie znaczki ale szybciej sie pisze :D mysle ze maski nie bedzie trudno odciac bo mam juz tam wyprofilowane poly ma chamfera tylko to polaczenie z przednia szyba do kitu wyszlo a tego nie przyuwazylem nie wiem czemu... na dniach dam cos nastepnego postepu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 3 Październik 2009 Autor Share Napisano 3 Październik 2009 Napotkalem pewne problemy... mianowicie jak poprawnie zrobic szyby i uszczelki .. nie chodzi mi o rendery i tylko o wciecia.. :/ u mnie wyszlo to tak i nie podoba mi sie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 zobacz tutej http://www.evermotion.org/tutorials/show/7852/car-modeling-tutorial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 3 Październik 2009 Autor Share Napisano 3 Październik 2009 (edytowane) oo dzieki... cos tam jest :)...szukalem tutkow ale nie bylo nic o szybkach :) jak ktos cos jeszcze ma niech tez podesle :) thx Edytowane 3 Październik 2009 przez snoopster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Maly up.. troche podlubalem i jestem troszke do przodu :) no chyba ze mi nie wyszlo, to jestem do tylu hehe, robota nie idzie blyskawicznie ale to ze wzgledu na wolny czas ;/ render slaby i brudny ze wzgledu na to chcialem osiagnac mozliwie najszybszy co sadzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi