Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Na komputerze w domu mam zainstalowaną wersję 3DS Studio Max 9 a w szkolę mam wersję 6. jeśli robię jakiś projekt w domu na wersji 9 i w szkolę na wersji 6 chce go otworzyć to nie da rady. Nie wiem czemu.

Przepraszam jeśli temat zrobiłem w tym dziale, jestem tutaj nowy i prosiłbym o pomoc.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie da sie, tak sobie Autodesk wymyslil. Jesli to tylko modele to exportuj do obj albo 3ds i przenos w ten sposob.

Napisano
  • Autor

Czyli trzeba mieć wersje 6 i 6 ? czy jakaś wersja 7,8 albo najnowsze jak zrobie w nich projekt to na 6 pójdzie ?

Napisano

Ze starszych na nowszych pojda, z nowszych na starsze - niestety nie. Sam kiedys sie zdziwilem :/

Napisano

Nie otworzysz pliku zrobionego w wyższej wersji na maxie z niższej wersji. Ściągnij triala maxa 2010 i eksportuj do 3ds. Na cgarchitect był jakiś wątek o jakimś skrypcie czy czymś, ale nie testowałem. LINK

Napisano
  • Autor

Kurcze to źle kasy nie mam żeby teraz kupić wersję 6.

Na necie nie mogę znależć nawet triala 3DS Studio Max 6.

Czy ktoś mnie poratuję ?

Napisano

Ok, pisz na priva. Mam gdzieś triala 6.

Ps. nigdzie nie kupisz tego softu.

Napisano

Nie może otworzyć pliku z 6 w domu,bo ma tam 9.Przecież to proste.

Napisano
Na komputerze w domu mam zainstalowaną wersję 3DS Studio Max 9 a w szkolę mam wersję 6. jeśli robię jakiś projekt w domu na wersji 9 i w szkolę na wersji 6 chce go otworzyć to nie da rady. Nie wiem czemu.

Przepraszam jeśli temat zrobiłem w tym dziale, jestem tutaj nowy i prosiłbym o pomoc.

Tak dla przypomnienia Lucek :-) , czyli w domu musi mieć 6.

Edit. W ogóle nie pomyślałem. Uczelnia może ci dać soft. Nie jestem pewien na jakich zasadach, ale triala możesz od nich dostać. Pamiętam że na studiach były tego typu dylematy i soft można było dostać od uczelni. Ale to już zostawiam tobie. Jakby co, pisz.

Edytowane przez PICsell

Napisano

zainstaluj i sprawdź... a dopiero skomentujesz ci działa... ;)

Napisano

floo, szkoda że tak kiepsko opisali ten plugin. Możliwe że rozwiązałoby to problemy migracji między wersjami maxa, ale dla co najmniej średnio zaawansowanych użytkowników.

Jeżeli ktoś poznaje program na 6 w szkole i chce poprawiać model w domu, musi mieć moim zdaniem tą samą wersję softu i tyle.

Plugin do eksportu na moje oko nie będzie miał np. drzewa modyfikatorów itp.

Uczelnia (domyślnie autodesk) powinna zadbać o dostęp do tego softu.

Swoją drogą istnieją uczelniane upgrady, ale wiadomo edukacja oszczędza.

Ja też maxa nie zamierzam upgrade'ować przez co najmniej 2-3 lata.

Edytowane przez PICsell

Napisano
  • Autor

Dobrze już jeden super gościu mi pomógł i dzięki mu za to :) ale wam też dziękuję za pomoc :)