Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam wręcz banalne pytanie, ale niestety jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie, w jaki sposób rozstawić obiekty wzdłuż splajnu.

Próbowałem z użyciem modyfikatora SZYK, ale ono ustawia mi obiekty tylko w kole.

W jaki sposób zmienić to by obiekty były ustawiane wzdłuż dowolnego kształtu

(Próbowałem podpiąć splajn i obiekt pod modyfikator ale nie zadziałało).

Być może zrobiłem coś w złej kolejności...

Dziękuję za wszelką pomoc

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak na szybko, v -> Object -> Arrange. Potem zmieniasz tryb [mode] na along spline, podpinasz spline w odpowiednie miejsce i apply.

Napisano
  • Autor

Dzięki. Za podpowiedź.

Czegoś takiego szukałem.

Zapominam o tym nieszczęsnym skrócie V, a pod menu w górnej listwie nie mogłem znaleźć funkcji Arrange.

Jeszcze raz dzięki

Takie małe pytanie na przyszłość.

Czy w Cinemie istnieje miejsce w którym umieszczone są wszystkie funkcje programu, z możliwiścią ich włączania i wyłączania ?

Prośba o taki mały tutorial z zakresu tworzenia własnych menu.

Napisano

Jeśli o to chodzi: "Czy w Cinemie istnieje miejsce w którym umieszczone są wszystkie funkcje programu, z możliwiścią ich włączania i wyłączania?" to nie bardzo rozumiem pytania.

Natomiast, jeśli chodzi o: tworzenia własnych menu, to tu sprawa jest bardzo prosta. C4D jest bardzo przyjemna w tym aspekcie. tu masz od maxona filmik wyjaśniający po krótce ten temat:

http://maxonpodcast.de/podcasts/Tip34-CustomizeGUI.mov

A jeśli chodzi o nowe menu to: Window -> Layout -> New Palette... RMB -> Edit Palettes i przeciągasz co tam chcesz do palety. Odhaczasz Edit Palettes i koniec.

Napisano
  • Autor

Dzieki z podpowiedź.

Sprawdzałem działa.

Widać że znasz się na rzeczy. Chciałbym wiedzieć od jak dawna pracujesz w cinemie.

I ile mnie pracy czeka aby tak opanować program :)