Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, mam pewien problem;

jest sobie pewien plik swf zawierający formularz do wysyłania na emaila. wszystko chodzi pięknie, korzystam z LoadVars.

jednak jest sobie drugi plik, który za pomocą obiektu MovieClipLoader ładuje ten pierwszy. no i niestety po wypełnieniu formularza, na maila nic nie przychodzi.

tak jakoś rysunkowo wyjaśnie może:

1 - działa

2(1) - nie działa :D

czy MovieClipLoader wpływa jakos na ten problem? jeśli nie i problem leży głębiej, to zaraz wkleje kod.

dzieki i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wklej kod:). Może są jakieś problemy z kolejnymi poziomami gdy ładujesz kolejnego swfa.

Profilaktycznie możesz spróbować użyć _lockroot=true dla ładowanego swfa.

Napisano
  • Autor

ok, kodu jest sporo, więc wybrałem to co trzeba (nadal nie chodzi)

plik główny

var mcl:MovieClipLoader = new MovieClipLoader;
var mclL:Object = new Object();

mcl.addListener(mclL);

function lokrot(holder)
{
   holder._lockroot = true;
}

mcl.loadClip("pages/serwis.swf",holder);

plik z formularzem

var wyslij:LoadVars = new LoadVars();
var odbierz:LoadVars = new LoadVars();

przycisk.onRelease = clickEJ;

function clickEJ()
{
   wyslij.towar = formularz.towar.text;
   ....
   wyslij.sendAndLoad("sendFORM.php",odbierz);
}

php nie powinien zawierać błędów, bo z samego serwis.swf wysyła. pliki umieszczone są w folderze pages

pzdr

Napisano

Widzę, że problem raczej nie tkwi w lockroot. A może właśnie przy sendAndLoad przejmuje ścieżkę pliku głównego? Spróbuj może adres bezwzględny albo '/pages/sendFORM.php'. Nie określiłeś metody wysyłania ale zakładam, że o tym wiesz :) (domyślna to POST).

Napisano
  • Autor

Lucas, dzieki za zainteresowanie. ścieżki też sprawdziłem wklejając ten plik to różnych folderów powiązanych z plikiem swf i niestety nic. metoda wysyłania jest opcjonalna, myślę też, że nie w tym problem. zrobiłem w końcu osobny swf, bez moviecliploadera, w nowym oknie no i działa.

może ktoś kiedyś wpadnie, jak rozwiązać ten problem ;) dzieki raz jeszcze, pozdrawiam!