duck Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 witam, mam pewien problem; jest sobie pewien plik swf zawierający formularz do wysyłania na emaila. wszystko chodzi pięknie, korzystam z LoadVars. jednak jest sobie drugi plik, który za pomocą obiektu MovieClipLoader ładuje ten pierwszy. no i niestety po wypełnieniu formularza, na maila nic nie przychodzi. tak jakoś rysunkowo wyjaśnie może: 1 - działa 2(1) - nie działa :D czy MovieClipLoader wpływa jakos na ten problem? jeśli nie i problem leży głębiej, to zaraz wkleje kod. dzieki i pozdrawiam.
Lucas Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Wklej kod:). Może są jakieś problemy z kolejnymi poziomami gdy ładujesz kolejnego swfa. Profilaktycznie możesz spróbować użyć _lockroot=true dla ładowanego swfa.
duck Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 ok, kodu jest sporo, więc wybrałem to co trzeba (nadal nie chodzi) plik główny var mcl:MovieClipLoader = new MovieClipLoader; var mclL:Object = new Object(); mcl.addListener(mclL); function lokrot(holder) { holder._lockroot = true; } mcl.loadClip("pages/serwis.swf",holder); plik z formularzem var wyslij:LoadVars = new LoadVars(); var odbierz:LoadVars = new LoadVars(); przycisk.onRelease = clickEJ; function clickEJ() { wyslij.towar = formularz.towar.text; .... wyslij.sendAndLoad("sendFORM.php",odbierz); } php nie powinien zawierać błędów, bo z samego serwis.swf wysyła. pliki umieszczone są w folderze pages pzdr
Lucas Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Widzę, że problem raczej nie tkwi w lockroot. A może właśnie przy sendAndLoad przejmuje ścieżkę pliku głównego? Spróbuj może adres bezwzględny albo '/pages/sendFORM.php'. Nie określiłeś metody wysyłania ale zakładam, że o tym wiesz :) (domyślna to POST).
duck Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 Lucas, dzieki za zainteresowanie. ścieżki też sprawdziłem wklejając ten plik to różnych folderów powiązanych z plikiem swf i niestety nic. metoda wysyłania jest opcjonalna, myślę też, że nie w tym problem. zrobiłem w końcu osobny swf, bez moviecliploadera, w nowym oknie no i działa. może ktoś kiedyś wpadnie, jak rozwiązać ten problem ;) dzieki raz jeszcze, pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi