_michal Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 w chwilach odpoczynku od gargulca robię model na contest na CGtalk. Jest to moje pierwsze podejście do malowania textur ręcznie, zatem wygląda, jak wygląda, do ale czegoś trzeba zacząć naukę ;) około 3,5k & 512x512 + 256x256: no i siateczka: i shaded:
ftorek Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 hej - moim zdaniem bez sensu zuzywac polys na te \'wzroki\' na torsie - postac jest prosta wiec nie ma sensu na sile polys dodawac - zamiast tego zawsze mozna mu zrobic czerwia do towarzystwa :D a tak ogolnie - spox - calkiem niezle
_michal Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 hehe, i tak mam jeszcze 1k tris w zapasie :) dzięki.
Chris Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 Postać Fajowa, ale nie podoba mi się kolczyk(?) w nosie, no i te niebieskie oczy... Ale poza tym jest fajnie...
giorgione Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 strasznie duzo tych poly - a oprócz tego fajna postać:D Pozdr Giorgione
mkk3a Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 Fajna postać, ale raczej z tego względu że Diuna to po prostu genialna ksiązka! Choć postać sama w sobie też mi się podoba. Czy ten strój jest do użytku na zewnątrz czy w pomieszczeniach? Jeśli na zewnątrz to Paul (czyli muad’dib – info dla tych co nie czytali książki) powinien mieć jeszcze kaptur no i dłonie chyba też nie powinny być odsłonięte. A ile sobie wyobrażam zasadę działania destylozonu (lub filtrfraka – nie wiem wg którego tłumaczenia masz książkę) to te rurki z nosa powinny być jakoś podłączone do stroju. --Chris-- przeczytaj książkę to zrozumiesz dlaczego ma niebieskie oczy :P eMPeck – ile dokładnie poligonów ma postać?
_michal Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Bardzo przepraszam że obrazki poznikały, ale właśnie przenosimy się na nowy serwer, konfiguracja IIS, takie tam i jeszcze to trochę potrwa. Chris - to jest rurka odprowadzająca wigotne powietrze z nosa do filtrfraka. A oczy są niebieskie z powodu nadużywania przyprawy Giorgione - Limit contestu to 4,5k. Zatem mam jeszcze 1k w zapasie :] mkk3a - strój ma jak najbardziej przypominać wersję filmową (taki jest właśnie contest na CGtalk - odwzorować postać z jakiegoś filmu), dlatego nie ma kaptura itd. Rurkę podłączę, jak najbardziej. Ile postać ma dokładnie to niewiem, jeszcze się nieco ilość zmieni, jak pousuwam niewidoczne ścianki z oczu i tej rurki, dodam końcówkę rurki, dam znać jak będę wrzucał update.
darkelf Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 hmm... jakos tak lyso, ale skoro byla taka postac, to niech ci bedzie, panie :D... troche mala tekstura jak na tyle poly ;)...
_michal Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 taki regulamin contestu - 256x256 + 512x512
darkelf Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 ja rozumiem, ale tak powiedzialem... jeszcze taka drobna dygresja: nie za latwy ten model sobie wybrales??... na jakis kontest, to moze cos mroczniejszego :>
_michal Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 to jest racja, model raczej na kontest się nie nadaje - jest za mało \'charakterystyczny\'. Ale co tam, zawsze jekiaś praktyka i będzie do portfolio. Zastanawiam się tylko jak mi się uda go zriggować i \'oskinować\' do soboty, jako że nigdy tego nie robiłem... Model ma w tej chwili 3273 tris i więcej nie będzie.
MaggeM Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Ogolnie pomysl nawet fajny ale wykonanie kuleje jesli chodzi o textury...troche malo realistyczne a twarz szczegolnie kuleje.. Pozatym z takej wilekosci textur mozna tyle wyciagnac ze ho ho !! :) No ale trening czyni mistrza :)
darkelf Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 z tylu jakos malo na nogach szczegolow ;)... malo pogiete... no i buzia.
_michal Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Wiem, wiem... Tak jak mówisz MaggeM, ćwiczyć, ćwiczyć i jescze raz ćwiczyć. Od poniedziałku zabieram się za następnego. Ten do kosza.
Rekomendowane odpowiedzi