kaczor Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Witam, poratuje mnie ktoś? Włączyła mi się jakaś opcja na obiekcie i nie mogę edytować ani faceów ani vertecsów, nic ! Poniżej dołączam zdjęcie tego co się dzieje. Chodzi o tą żółtą klatkę. Jak to wyłączyć ???\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 a możesz go wogóle zaznaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 29 Październik 2009 Autor Share Napisano 29 Październik 2009 mogę go zaznaczyć i po wejściu w edycję np. vertexów i zaznaczeniu jednego vertexa robi się ta żółta klatka. Jeśli chcę przesunąć ten vertex to jakby duplikuje mi sie cały obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 ogólnie w Mayce czy tylko ten objekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 naciśnij sobie "b" raz jeden jak już będziesz w trybie edycji i zrobi ci się żółta klatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 29 Październik 2009 Autor Share Napisano 29 Październik 2009 Wielkie dzięki stary, nareszcie mogę się normalnie uczyć, a nie denerwować i przyciskać wszystkie klawisze. Jeszcze raz wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 no to ci jeszcze powiem co to było - jak nacisasz "b" to ci się włącza/wyłącza opcja "fallof". Jeśli przytrzymasz klawisz "b" i lewy klawisz myszy to sobie ustawiasz zakres fallof'a. Możesz to też zmieniać wchodząc w opcje selekcji (2 razy klik na narzędzie "select", czyli na strzałeczkę w toolbarze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 29 Październik 2009 Autor Share Napisano 29 Październik 2009 dzięki, wiem coś nowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 29 Październik 2009 Autor Share Napisano 29 Październik 2009 przepraszam z tym blokowaniem i duplikowaniem obiektu. Obiekt miałem już wcześniej zduplikowany, chyba przez przyciskanie wszystkich kalwiszy z ctrl :) Co do blokowania to źle napisałem, może z nerwów. Po prostu przesuwał mi się cały obiekt a nie jeden vertex i tak to wyglądało. Ale już działa.:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi