latos Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Witam. Jest jakiś program/plugin do robienia siatki ręczny sposób jest bardzo mozolny. A na jakimś filmiku widziałem, że tworzył Plane włączył jakiś plugin i zamienił się w siatkę. Niestety roździelczość jest za mała ,żebym przeczytał jego nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 W siatkę czego się zmieniał? Domu? Psa? Universum? Czy siatkę na zakupy? Pisz dokładnie o co Ci chodzi, bo tylko wtedy dostaniesz precyzyjną odpowiedź. I co rozumiesz przez "ręczny sposób robienia siatki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 Siatki co występuje w samochodach na grilach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Polyboost http://www.polyboost.com/ Tutek http://www.evermotion.org/tutorials/show/7842/tank-modeling-tips-by-piotr-pionier-kolus Chociaż ręcznie też spokojnie można to robić bez pluginów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Czyżby Latice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 a może chodzi o siatkę ogrodzeniową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 Przecież napisałem taka co jest w samochodach... Dokładnie taka jak tu zporzodu LANCERA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Czyli chodzi ci o taką zmianę jak tu?: http://www.evermotion.org/tutorials_old/modeling/Pionier/making_tiger/makingtiger-009.jpg A może zwyczajnie obrócisz podzielonego plane'a o 45st. i wyciągniesz sobie z tego siatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 latos nie masz poly boosta nie ma problemu w samym maxie robisz sobie pleyna dajesz mu podział taki jak ma być wielkości siatki wchodzisz w edycje edgów klikasz Ctrl+a i klikasz connekt potem Ctrl + I dal odwrócenie zaznaczenia i ctrl + backspace kasujesz to i tym sposobem masz odwrócona o 45 stopni topologie przechodzisz na edycje polygonów zaznaczasz wszystkie dajesz inset tylko przez opcje czyli mały kwadracik obok wybierasz By Polygon zmniejszasz wartość na taką jaka ci pasuje następnie extrude dal nadanie grubości i kasuje te zaznaczone wcześniej poly potem wkładasz w grila i już FFD możesz sobie to dopasować tak jak trzeba jeszcze jak potrzebny jest pól okrągły kształt i koniec jak nazwy jakieś pokręciłem sorry bez maxa pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 2 Listopad 2009 Autor Share Napisano 2 Listopad 2009 mrkrzysiek Dzięki za ten sposób, nie znałem go a jest o wiele prostszy niż tym ,którym robiłem do teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi