Paul Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Mam okno, za oknem nic. Renderuję, zapisuję w PNG i w photoshopie mogę wstawić tło (chyba większość wizualizatorów tak robi). Plusem tego rozwiązania jest możliwość niezależnego dostrajania wklejanego tła. Teraz wstawiam szybę, niby jest przezroczysta, ale w photoshopie tła wkleić już nie mogę. Rozwiązałem to w ten sposób, że za oknem dałem plane z vraylightmtl + bitmapa z tłem. Rozwiązanie średnie, bo nie ma elastyczności dostrajania tła, które wychodzi blado. Mogę liczyć na jakąś poradę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 No to tak może spróbuj tak w materiale szyby zaznacz affect alpha wyrenderuj i zapisz w formacie png. w photoshopie szyba powinna być przezroczysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 a gdzie jest pytanie? Rzeczywiście nie dałem. Brzmiałoby mniej więcej tak: " Jakie są dobre, sprawdzone metody na wstawienie tła za okno" To co napisał tomek1212m jest chyba tym o co mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Wyrenderować z kanałem alpha i dokleić w shopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 Wyrenderować z kanałem alpha i dokleić w shopie. Z wcześniej zaznaczonym affect alpha w materiale szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi