kamiru Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Mam problem z dopasowaniem np boxa do ścianki skośnej. Przy próbie dopasowania przez narzędzie Normal Align nie łapie właściwego kąta. W jaki sposób najszybciej to mogę uzyskać?
blomd Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Najszybciej to za pomocą narzędzia Rotate, i sprawdź czy masz wyłączony angle snap toggle (taki magnesik z zaznaczonym kątem i strzałkami). Jeśli chcesz tworzyć od razu boxa dopasowanego do danej powierzchni, to przed tworzeniem zawajchuj Auto Grid :)
kamiru Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Z Auto Gridem przed tworzeniem to jest ok, ale nie chodzi mi o rotate, tylko o DOKŁADNE dopasowanie gotowego elementu, bez bawienia się w obracanie na oko.
Hynol Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Normal Align musi zadziałać. Sprawdź czy masz zresetowane pivoty i czy aby nie trzeba smoothingu wyłączyć na obiekcie do którego dociągasz.
blomd Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Hynol ma rację... align "nie łapie" prawidłowego kąta, bo masz włączony smoothing.
kamiru Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Dzieki wielkie, faktycznie, miałem włączony smoothing. Bardzo dziękuję.
Recommended Posts