kamiru Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Mam problem z dopasowaniem np boxa do ścianki skośnej. Przy próbie dopasowania przez narzędzie Normal Align nie łapie właściwego kąta. W jaki sposób najszybciej to mogę uzyskać?
blomd Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Najszybciej to za pomocą narzędzia Rotate, i sprawdź czy masz wyłączony angle snap toggle (taki magnesik z zaznaczonym kątem i strzałkami). Jeśli chcesz tworzyć od razu boxa dopasowanego do danej powierzchni, to przed tworzeniem zawajchuj Auto Grid :)
kamiru Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Z Auto Gridem przed tworzeniem to jest ok, ale nie chodzi mi o rotate, tylko o DOKŁADNE dopasowanie gotowego elementu, bez bawienia się w obracanie na oko.
Hynol Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Normal Align musi zadziałać. Sprawdź czy masz zresetowane pivoty i czy aby nie trzeba smoothingu wyłączyć na obiekcie do którego dociągasz.
blomd Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Hynol ma rację... align "nie łapie" prawidłowego kąta, bo masz włączony smoothing.
kamiru Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Dzieki wielkie, faktycznie, miałem włączony smoothing. Bardzo dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi