Gość Godson Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Witam. Dzisiaj pierwszy raz odpaliłem 3ds max-a i mam problem chciałem zrobić felgę z tutoriala z forum ale niewiem jak włączyć "siatke na obiekcie" niewiem czy ktos zrozumie o co mi chodzi ale: w tutorialu tam gdzie jest widok "perspective" moj obiekt jest "goły" a w tutorialu ma na sobie siatkę z kwadratów jakby i niewiem jak ją włączyć mógł by mi ktoś pomoc??
Gość Godson Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 zgred a moglbys mi jeszcze pomoc w tutorialu po utworzeniu cylindra na górze jak na pierwszym screenie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=44819 jest jakby "sieć pajęcza" u mnie takiego czegoś niema tylko widok z góry to tylko okrąg. z góry thx za pomoc
Mikolc Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Musisz na wszystko zwracać uwagę. Prawdopodobnie chodzi Ci o cap segments. Zwiększ ich liczbę w modyfikatorze ( czyli w tym oknie na prawo co pokazałeś na screenie ). Może zacznij od czegoś łatwiejszego niż felga.
Rekomendowane odpowiedzi