poktor Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 witam poszukuje światła które daje cień z materiału, który ma nałożoną bitmape na maps/opacity. Jedyne jakie jest mi znane to światło standard z ustawieniem shadow: Ray Traced Shadows. To światło niestety daje równomierny cień a mi zależy żeby rozmywał się w przestrzeni. Czy zna ktoś jakieś inne światła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 kanał alpha i opcja projector w świetle- tak drzewiej działało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poktor Napisano 12 Listopad 2009 Autor Share Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) to jest rozwiązanie ale ja chciałem ruszać obiektem z narzuconą teksturą wokół źródła światła, ale na szczęście Vraylight jest dobrym rozwiązaniem. wcześniej też nim próbowałem osiągnąć ten efect ale musiałem coś odznaczyć i nie widział przez to opcity na texturze. Tylko że te światło całkowicie nie edytuje sie jeśli chodzi o skale rozmycia w przestrzeni. Edytowane 12 Listopad 2009 przez poktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poktor Napisano 12 Listopad 2009 Autor Share Napisano 12 Listopad 2009 najlepiej renerować w plugin brazil, światła dają dokładnie taki efekt o jaki mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi