vatras390 Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Witam Nie wiem za bardzo gdzie ten temat wstawic, więc postanowilem napisac to tutaj. Mam takowy problem: Zrobilem animację obiektu w 3ds maxie i chcialbym go wstawic do filmu tj. pliku avi z tym ze niewiem jak to prawidlowo wykonac. Do tej pory robilem poprostu w tle plane sluzący za greenscreen i za pomocą adobe after effects oddzielalem obiekt od tla za pomocą keylight mogąc go wstawic do sceny, lecz efekty nie sa zbyt zadowalające szczegolnie w przypadku występowania dymu, ognia itp. Pewnie sa jakies proste metody, niestety moja wiedza na ten temat poki co jest na poziomie laika dlatego prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam.
Simple_man Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Zacznij od tego, zeby przygotowac filmik jako MOV milion color + Bedziesz mial ladna alfe. A jeszcze lepiej przygotowac poszczegolne klatki do PNG z alfa i poskladac w animacje w affterku i tez wypuscic jako MOV milioncolor + przynajmniej ja tak robie (nie ma az takich strat pry kompresji) 1
ptaszek Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 renderuj jako sekwencja plikow targa i w postpro to skladaj (*.TGA) edit: Co do tla.. to robiac render wylacz widzialnosc tla dla kamery i bedziesz mial przezroczystosc. 1
vatras390 Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Moglbys mi powiedziec jak wylaczyc widzialnosc tla dla kamery? Nie bawilem sie w to jeszcze i nie moge znalezc odpowiedzialnej za to opcji;p
Rekomendowane odpowiedzi