Mulholland Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Cześć. Mam problem, tkanina z modyfikatorem cloth przelatuje mi przez boxa który jest deflektorem. Myślę że mam wszystko dobrze ustawione, nie wiem co jest grane. Siedzę już od ponad godziny nad tym. Zauważyłem że jak wchodzę do clotha to stare ustawienia są wyzerowane, czy tak ma ten modyfikator, czy to u mnie coś nie działa? Będę wdzięczny jeśli ktoś mi podpowie co zrobić. ustawienia:
el_presidente Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A one nie powinny być na tej samej liście? Tzn w object properities clotha dajesz add objects i dodajesz tego boxa jako collision object. W jakich jednostkach pracujesz, bo wtedy musisz odpowiednio zmodyfikować parametry depth i offset dla boxa. Czy tkanina nie ma zbyt wielu poligonów w stosunku do boxa? 1
pressenter Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Oczywiście powinny być, i obiekt tkaniny powinien też mieć dość gęstą siatkę. Pozdrawiam Szymon
Mulholland Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Hej. Chodziło o tą listę, każdemu obiektowi osobno przypisałem cloth. Dzięki za pomoc.
Recommended Posts