pretorianstalker Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Przeczytałem biblię do max i obejrzałem masę tutoriali obejmująych podstawy i bardziej zaawansowane techniki i mam wrażenie, że mniej więcej orientuje się już w możliwościach tego programu, ale do tej pory nie natrafiłem na żaden sensowny sposób aby wmontować np plik AVI w samą animację - można to wrzucić w viewport, ale jak zrobić żeby taki plik był renderowany? Np animacja z postacią oglądającą TV :) Czy jest jakiś rozsądny sposób połączenia pliku typu AVI z trójwymiarową scenką?
kannu Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 serwus :) robisz zwykły materiał - i w miejscu teksturki , zamiast jakiegos JPG wciagasz AVI. Bedziesz wtedy miec tez mozliwosc ustawienia od ktorej klatki ma sie on odtwarzac , i czy ma byc odtwarzany ciagle, czy tylko raz. pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.leonthemovie.com/
pretorianstalker Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Właśnie szukałem i znalazło tonę tematów bez związku... Może jakaś rada czego szukać - jakieś konkretne określenia na coś takiego?
gumis Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 (edited) help, faq i opcja szukaj to podstawa Elementy dotyczące wymiany zdań między użytkownikami ocenzurowane. Piotrek Edited November 14, 2009 by piotrek
piotrek Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Użytkowników proszę o nieco subtelniejsze wyrażanie swoich myśli i ganienie innych. Wątek zamykam. Temat poruszany wielokrotnie na forum i w Internecie. Ponadto, kannu wyjaśnił podstawy.
Recommended Posts