Napisano 17 Listopad 200915 l Witam W przerwie między wizkami , dla przetestowania nowego softu i obiektów /vray Sp4a i Photoshopa cs4/ zrobiłem w weekend "coś tam w ogrodzie" Drzewa , krzaki , trawa - evermotion Pomysł na scene - z głowy bez referki , tworzony na bieżąco. Chciałem przetestować : a. zachowanie podczas renderingu i wygląd nowo zakupinych obiektów . b. przetestowanie ustawień vraya co do poprawy jakości renderu/czas c. caustic efekt - niestety tylko w widoku dziennym widoczny na dnie zbiornika z wodą d. próby z oświetleniem o różnych porach dnia e. próby renderu na warstwach i późniejsza kompozycja Edytowane 17 Listopad 200915 l przez WIERZBA
Napisano 17 Listopad 200915 l kawal niezle j roboty, bardzo ladne a w szczegulnosci render nr 2 peace
Napisano 18 Listopad 200915 l W większości odniosę się do rzeczy które testowałeś. * za "suchy piasek" (tekstura jest za czysta, przydałby się jakiś dissplace, może delikatne pofałdowanie samej siatki) Ten noise wygląda nienaturalnie, a nocnym ujęciu wygląda znowu tak jakby ktoś wyrównał piasek. * drzewa mają rozmyte liście w dziennym ujęciu *w nocnym ujęciu drzewo po lewej jest za mocno oświetlone Podoba mi się za to trawka po lewej. Postać jest też od everów? Edytowane 18 Listopad 200915 l przez PICsell
Napisano 18 Listopad 200915 l wieczorny fajniejszy, ten dzienny widok hmm - góra psuje efekt - tzn te drzewa w tle (brzoza po prawej) jakoś nie pasują - dziwne wrażenie jest. za to wieczorny podoba mnie się (choć piasek mogłeś przynajmniej nieco pofalować) bluszcze mleczne troche wyszły za bardzo (ciemniejsze były by bardziej naturalne)
Napisano 20 Listopad 200915 l Pierwsze co mi się narzuca na myśl to to że jest mało realistycznie... Jakieś inne setupy zrób... jest płasko, plastikowo, bez klimatu...
Napisano 23 Listopad 200915 l Nie podoba mi się duży odstęp między stopniami z przodu, wg mnie leszy byłby węższy, albo z tą grubością, ale pokruszony. Podoba mi się bardziej wersja wieczorna. Najlepsze miejsca, to pomarańczowy murek z tyłu po prawej i drzewko po lewej. To nie jest złośliwość ;). Podoba mi się światło na tych elementach, przypomina mi klasyczne malarstwo. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, taki klasyczny setting, "Dionizos porywa kogoś tam...". Wg mnie gdybyś w całości poleciał w takie światło, to byłoby lepiej, nie podoba mi się to światło z góry i przepalenie na głowie rzeżby. Wyrzuciłbym je. Podobnie błękitny kolor wody, za bardzo odstaje. Kamyki z przodu wyglądają jak owcze bobki. ;). Czy to wszystko było oświetlone jednym żródłem światła? Tzn jednym światłem w maksie? Mam na myśli to pomarańczowe. Edytowane 23 Listopad 200915 l przez Mulholland
Napisano 26 Listopad 200915 l serwus :) mi się podoba ten nocny bardziej :) pozdrawiam i życzę powodzenia :) http://www.kannu3d.com/ Łukasz Kowalik 3D