kordian Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Witam, Czy w Zbrushu można eksportować turntable jako serię bitmap? Jak robione są turntable z oficjalnej strony Zbrusha? Mają świetną jakość i wyglądają właśnie tak jakby ktoś wyeksportował film klatka po klatce jako grafikę. Chciał bym zrobić coś podobnego ale w wyższej rozdzielczości... Jak zmienić (zwiększyć) rozdzielczość wyjściowego filmu? W zakładce movie znalazłem jakąś funkcję "frame size" ale opcja i suwak są nieaktywne.... Pomocy!
Tomala Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=057913
kordian Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 dzięki wielkie, niestety plugin nie jest wykrywany przez mojego z brusha, mam zrobiony katalog ZPlugs w folderze Zstartup. Wrzuciłem go tam po rozpakowaniu razem z innymi pluginami które działają ale ten niewiadomo czemu nie działa. Mam wersję 3.1, a plugin ze strony pixologic jest dla 3.5. czy to jest przyczyna? swoją drogą instalnołem też decimaton master dla 3.5 ale również nie działa. :(
Tomala Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 W zbrushu 3.5 r3 masz te pluginy zintegrowane o ile się nie mylę.
Nezumi Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Nie sa zintegrowane. Po prostu instalka zawiera je jako opcje do zainstalowania ale rownie dobrze mozna je po staremu wrzucic recznie. Nie stanowia integralnej czesci programu.
kordian Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 A jest możliwość ściągnięcia pluginów w wersji 3.1 ? , na stronie producenta oczywiście wszystko jest już w wersji 3.5. Szukam po necie ale nigdzie nie mogę znaleźć a szukam już od 5 godzin i dostaję szczękościsku.
kordian Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 no, skończy sie na tym że bede eksportowal klatka po klatce ręcznie obracając tą nieszczęsną rzeźbę :P lepiej faktycznie wsadzę coś między zęby. W zbrushu wkurzające jest to, że pozornie ma on pełno możliwości ale multum z nich nie działa jak należy, albo ci robi błędy w meshu, albo wywala aplikację, albo ekspotruje bezużyteczny film. aaaaaaa! dobra, już mi trochę lepiej. Kocham Zbrusha ślepą miłością mimo wszystko jeśli ktoś wie skąd zdobyć wersję 3.1 pluginów to będę bardzo wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi