bibistar Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering?boje sie,ze cos mi się zawiesiło bo mam czarną plamę.Ps: do tej pory robilam szybie renderingi bez globala,pozdrawiam bede wdzięczna za odpowiedź
hcpiter Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 hmm dziwne pytanie, długość renderingu zależy od wielu czynników np materiałów, ostawień samego rendera, ilości świateł, rozdzielczość no i oczywiście specyfikacja twojego komputera wiec nie bedzie latwe okreslic na "czuja" czas twojej sceny.
bibistar Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 pojawił się następny problem, w tym ustawieniu global illum. wszystko wychodzi mi czarno biale w pogladzie,bez tekstur i wogole,totalna załamka!
goat91 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 zmien sobie silnik renderujacy :P Ja polecam Vraya
Temporal Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A po co zmieniac silnik? korzystajac z vray'a tez trzeba myslec. Ja tu widze ze autor poprostu nie zna podstawowych pojec i trudno mu w takim przypadku pomoc. bibistar poczytaj troche helpa a pozniej jak bedziesz mial problemy to napiszesz tutaj na forum sprecyzowane pytanie.
mirach Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 zmien sobie silnik renderujacy :P Ja polecam Vraya polecam zapoznanie sie z silnikiem ktorego sie uzywa...
Double_G Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering? Od kliku sekund do kliku dni. Jeśli twój trwa gdzieś tyle to nie masz się czym martwic :D
Recommended Posts