Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering?boje sie,ze cos mi się zawiesiło bo mam czarną plamę.Ps: do tej pory robilam szybie renderingi bez globala,pozdrawiam bede wdzięczna za odpowiedź

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hmm dziwne pytanie, długość renderingu zależy od wielu czynników np materiałów, ostawień samego rendera, ilości świateł, rozdzielczość no i oczywiście specyfikacja twojego komputera wiec nie bedzie latwe okreslic na "czuja" czas twojej sceny.

Posted

pojawił się następny problem, w tym ustawieniu global illum. wszystko wychodzi mi czarno biale w pogladzie,bez tekstur i wogole,totalna załamka!

Posted

A po co zmieniac silnik? korzystajac z vray'a tez trzeba myslec. Ja tu widze ze autor poprostu nie zna podstawowych pojec i trudno mu w takim przypadku pomoc. bibistar poczytaj troche helpa a pozniej jak bedziesz mial problemy to napiszesz tutaj na forum sprecyzowane pytanie.

Posted
Witam

Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering?

Od kliku sekund do kliku dni. Jeśli twój trwa gdzieś tyle to nie masz się czym martwic :D