bibistar Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering?boje sie,ze cos mi się zawiesiło bo mam czarną plamę.Ps: do tej pory robilam szybie renderingi bez globala,pozdrawiam bede wdzięczna za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 hmm dziwne pytanie, długość renderingu zależy od wielu czynników np materiałów, ostawień samego rendera, ilości świateł, rozdzielczość no i oczywiście specyfikacja twojego komputera wiec nie bedzie latwe okreslic na "czuja" czas twojej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 28 Listopad 2009 Autor Share Napisano 28 Listopad 2009 pojawił się następny problem, w tym ustawieniu global illum. wszystko wychodzi mi czarno biale w pogladzie,bez tekstur i wogole,totalna załamka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 zmien sobie silnik renderujacy :P Ja polecam Vraya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 A po co zmieniac silnik? korzystajac z vray'a tez trzeba myslec. Ja tu widze ze autor poprostu nie zna podstawowych pojec i trudno mu w takim przypadku pomoc. bibistar poczytaj troche helpa a pozniej jak bedziesz mial problemy to napiszesz tutaj na forum sprecyzowane pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 zmien sobie silnik renderujacy :P Ja polecam Vraya polecam zapoznanie sie z silnikiem ktorego sie uzywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering? Od kliku sekund do kliku dni. Jeśli twój trwa gdzieś tyle to nie masz się czym martwic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi