Napisano 28 Listopad 200915 l Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering?boje sie,ze cos mi się zawiesiło bo mam czarną plamę.Ps: do tej pory robilam szybie renderingi bez globala,pozdrawiam bede wdzięczna za odpowiedź
Napisano 28 Listopad 200915 l hmm dziwne pytanie, długość renderingu zależy od wielu czynników np materiałów, ostawień samego rendera, ilości świateł, rozdzielczość no i oczywiście specyfikacja twojego komputera wiec nie bedzie latwe okreslic na "czuja" czas twojej sceny.
Napisano 28 Listopad 200915 l Autor pojawił się następny problem, w tym ustawieniu global illum. wszystko wychodzi mi czarno biale w pogladzie,bez tekstur i wogole,totalna załamka!
Napisano 28 Listopad 200915 l A po co zmieniac silnik? korzystajac z vray'a tez trzeba myslec. Ja tu widze ze autor poprostu nie zna podstawowych pojec i trudno mu w takim przypadku pomoc. bibistar poczytaj troche helpa a pozniej jak bedziesz mial problemy to napiszesz tutaj na forum sprecyzowane pytanie.
Napisano 28 Listopad 200915 l zmien sobie silnik renderujacy :P Ja polecam Vraya polecam zapoznanie sie z silnikiem ktorego sie uzywa...
Napisano 29 Listopad 200915 l Witam Własnie puściłam na mentay raya małe wnętrze w opcji global illumination,czy ktoś wie ile statystycznie trwa taki rendering? Od kliku sekund do kliku dni. Jeśli twój trwa gdzieś tyle to nie masz się czym martwic :D