Napisano 30 Listopad 200915 l Witam! Modeluje sobie tosta (nie pytajcie czemu) i mam następujący problem: jak wymodelować te dziurki powstałe przez pęcherzyki powietrza w toście? Jakieś większe można booleanem zrobić, ale chodzi mi o te małe, nie chciałbym ich robić jako tekstura tylko wymodelować, a modelowanie każdej osobno zabrało by masę czasu. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!
Napisano 30 Listopad 200915 l jak nie chcesz textura tylko chcesz modelowac to musisz sie troche pomeczyc. Ja swego czasu zalatwilem tosta displace map.
Napisano 2 Grudzień 200915 l możesz zrobić tak - box z wymodelowanymi otworami (zagłębienia itp.) - wewnątrz boxa plane'y z ażurową teksturą, lub o zgrozo plane'y z wymodelowanymi dziurkami. Najlepiej byłoby chyba pomieszać modelowanie z displacem. Jeśli kamera wlatuje do tosta, to porządnie wymodelować - ciasto - możesz tylko w tym danym miejscu gdzie wędruje kamera.. Jeśli chodzi o modelowanie dziurek to proponuję wyemitować particle Sphere z plane - dać morządny random na skalę i pozycję, zbake'ować obiekty i użyć booleana..