Napisano 2 Grudzień 200915 l CZy ktos moze mi wytlumaczyc jak zrobic taki materiał elewacyjny jak na zdjęciu poniżej? Ja bym się przymierzał do tego tak, że w opacity daję mapę siatki takiej zeby miało dziurki, ale jeszcze trzeba jakos zrobic to drzewo. Zależy mi żeby tym drzewem dało się kontrolowac i operowac bez zmiany tych dziurek w tle. Fajny materiał a nie wiem jak go zrobic :/
Napisano 2 Grudzień 200915 l Wielkiej filozofii tutaj nie ma. Opacity - dziurki siatki Diffuse - mapa drzewek
Napisano 2 Grudzień 200915 l Autor no niby tak, ale teraz robi sie problem. bo mam ustawione dziurki w odstepach jakie mi pasuja a jak dopasowa drzewo zeby nie poruszyc dziur??????
Napisano 2 Grudzień 200915 l Autor aa i jesacze jedno- jak widac tutaj drzewko jest biale tak jak reszta tla. Czyli jak powinna wygladac mapa drzewa zeby drzewa byly biale? i reszta tez??
Napisano 2 Grudzień 200915 l kjubas napisał: aa i jesacze jedno- jak widac tutaj drzewko jest biale tak jak reszta tla. Czyli jak powinna wygladac mapa drzewa zeby drzewa byly biale? i reszta tez?? Czy mapa powinna być biała żeby wszystko było białe? ? Hmm... Chyba tak. :-) To co widzisz na tej ścianie to gotowa mapa opacity. Będziesz miał drzewa i dziurki machnięte za jednym razem. Zamapuj to i tyle. PICsell napisał: Opacity - dziurki siatki Diffuse - mapa drzewek Ten przepis pasuje do sytuacji gdy drzewka są dziurkowane, na tym zdjęciu wygląda na to że nie są, więc zrób tak. Diffuse ustawiasz biały kolor a do opacity wrzucasz mapę podobną do tej: Przygotuj ją sobie porządnie w szopie. Edytowane 2 Grudzień 200915 l przez PICsell
Napisano 2 Grudzień 200915 l Autor tego sie obawialem ale sprobuje, duzo roboty bedzie z zadrzewieniem recznym dlugiej elewacji mojego budynku ale sprobuje zaraz
Napisano 2 Grudzień 200915 l pokombinuj filtrami, jest też jakiś fajny plugin do rastra. Poszukaj jakiś tutków do szopa a la raster i pójdzie szybko. Był wątek na forum o rastrze. Edit: kozioo był szybszy. :-)