Telewizor28 Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Witam Muszę stworzyć bardzo realistyczne chmury (obłoki) i nie bardzo wiem jak do tego tematu podejść. Czy możecie polecić jakieś narzędzie (plugin) w którym mógłbym stworzyć tego typu realistyczną symulację i render? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 np afterburn, Ozone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Zalezy od sytuacji. Poza tym co napisal Traitor, w mniej wiecej polowie przypadkow swietnie sprawdzaja sie materialy zdjeciowe, stockowe, nakrecone dymy dorzucane w postprodukcji. No i warto sie przyjzec Fume - jezeli chodzi po pojedyncze chmury, zwlaszcza jesli musza miec skomplikowany wewnetrzny ruch to sprawdza sie wysmienicie no i ladnie wyglada. Z mojego punktu widzenia najlepsze efekty uzyskuje sie mieszajac te wszystkie techniki. t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Dzieki pluginowi Dreamscape mozna osiagnac zadowalajace rezultaty polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 (edytowane) Wystarczająco realistyczne ? : Soft: czyste XSI 7.01 ...:::EDIT:::... Sorry, wchodzę przez rss'a, nie zauważyłem, że to dział maxa ;) Edytowane 5 Grudzień 2009 przez streaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi