Napisano 15 Grudzień 200915 l e... nie bardzo wiem dlaczego, ale jak daję symmetry to na wstępie mam krzywo ustawiony pivot (jeśli dobrze nazywam). nie bardzo wiem jak go ustawić idealnie - chodzi o kąt. reset pivot nie działa. Są gdzieś ustawienia do tego? jak na zał obrazku: pomocy! EDIT: aha... przy mirror też krzywo wychodzi Edytowane 15 Grudzień 200915 l przez marcinW
Napisano 16 Grudzień 200915 l Zaznacz ten obiekt, z palety Utilities w Comand Panel wybierz reset Xform, lub utwórz nowy obiekt (np. box), zmien na editable polu i dodaj do niego twój popsuty model przez atach, potem przez detach wywal tego boxa.
Napisano 9 Styczeń 201015 l Autor dzisiaj dopiero zauważyłem odpowiedzi :/ dzięki za odp! przyda się w przyszłości. Z tamtym problemem musiałem sobie poradzić ręcznie bo czas naglił. Wasze rady przydadzą się w przyszłości na pewno. INNY PROBLEM: Może nie będę zakładał nowego wątku żeby śmietnika nie robić a problem jest delikatnie pokrewny. mam zwykłą połówkę tube'a i chcę go obracać za pomocą zwykłego rotate. no i ten mój element ewidentnie traci kształt po obracaniu... rozciąga się itd. pierwszy raz mi się to dzieje więc nie wiem skąd się taki efekt wziął. proszę o pomoc co takiego niechcący wcisnąłem. Dzięki i pzdr EDIT: przejrzałem kilka stron tu na forum i nie wygląda na to, żeby ktoś o to pytał. a mam nadzieje, że wybaczycie, że nie przejrzę wszystkich 150 stron w poszukiwaniu... :)
Napisano 9 Styczeń 201015 l Dłubałeś coś przy rozdzielczości monitora? Albo w opcjach wyświetlania w maxie? Brzmi jakbyś miał pixel ratio dla wyświetlania jakieś dziwne. Pokaż skrinszoty z tego obiektu przed i po obrocie. Pozdro
Napisano 9 Styczeń 201015 l Autor z tego co napisałeś nie ruszałem niczego - a przynajmniej nic świadomie. wygląda to tak - najlepiej widać w prawym górnym oczywiście. po 90 stopniach jest o wiele dłuższy. po przekroczeniu 90stopni zaczyna znowu malec i na 180 jest tej samej długości. pzdr!