Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Podczas pracy w programie 3ds max 8 natknąłem się na taki oto problem. Stworzyłem powierzchnie , na którą nałożyłem modyfikator Hair and Fur. Następnie , chciałem ten "owłosiony" model zamknąć w kuli z materiału imitującego szkło. I tutaj pojawia się problem. Wszystko się ładnie renderuje, ale na koniec nie widać efektów futra. Kiedy ukryję szklaną kulę, wyrenderuje obraz jeszcze raz, futro pojawia się. Dla testu, stworzyłem kulę z zwykłego materiału , jedynie ustawiając krycie(tak żeby kula byłą przezroczysta) i problem znowu się powtarza. Dodam iż okienko Vray messenges nie wyrzuca żadnego błędu.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kliknij 8 (Effects) i w opcjach Hair & Fur zmien Composite method (z Normal) na GBuffer

Napisano
  • Autor

Dziękuję za tak szybką odpowiedz. Niestety to nie rozwiązuje problemu. W effects próbowałem również użyć opcji "Geometry", niestety Vray podczas obliczeń wywala następujący błąd:"UNHANDLED EXCEPTION:Broadcasting NOTIFY_PRE_RENDERFRAME".

Pozdrawiam

Napisano

Podbiję temat bo też mam z tym problem. Sposób jarasa u mnie nie działa, a zastosowanie geometrii zabija mi komputer :/ Jest jakaś inna rada na to?