Napisano 16 Grudzień 200915 l cześć, nasunęło mi się pytanie, załóźmy się.. 1.mam referkę kuchni Boffi czy jakiejś tam firmy; 2.planowałbym nagrać videotutoriala, jak tworzyć kuchnię ale w video oraz w załączniku ta refka ma zostać udostępniona. 3.videotutorial ma być komercyjny, mam zamiar zawsze podpisywać do kogo należą autorstwa do zdjęcia - np. Boffi, http://www.boffi.com 4.przykładowa kuchnia nie będzie odwzorowywana dokładnie - wprowadzone mają być np. inne dekoracje, podobne wyposażenie, nieco inne materiały Nie mam rozeznania w prawie, więc mam pytanie, czy mimo opisanych warunków są jakieś konkretne zastrzeżenia co do obrazów prezentujących systemy kuchenne? Mam do katalogów załączone płytki z aranżacjami, na których są umieszczone zdjęcia kuchni firm tychże, w dużej liczbie, z podpisami, kto wykonał zdjęcie systemu kuchennego, ale nadal mam kretyńskie wątpliwości.. Edytowane 16 Grudzień 200915 l przez Camel
Napisano 16 Grudzień 200915 l wiesz, używasz ich materiałów w projekcie komercyjnym. Najlepiej napisac do nich maila zachwycając się ich aranżacjami i opisując dokładnie problem i zapytac o zgodę - musialbys pewnie od razu zaznaczyc, ze będzie umieszczona informacja skąd pochodzi zdjęcie itp.