wojtas Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 Witam, jestem nowy na forum Chciałem zapytać czy ktoś wie jak ustawić Vray albo 3ds żeby wyrenderować dwa obrazy jeden po drugim bez ingerencji użytkownika. Czy jest tam jakaś kolejka ? Chodzi mi o to że mam scene w której są dwie kamery i wyrenderować chce w nocy, najpierw chce uzyskać render z pierwszej kamery a później z drugiej i zapisać do osobnych plików ale tak żeby po zakończonym pierwszym renderze Vray sam zabrał się za drugi, żebym nie musiał wstawać do kompa w nocy ? pozdrawiam
PICsell Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 To ja dorzucam videoposta albo dwuklatkową animację
godzio Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 uwaga batch render chyba nie działa z frame bufferem. ponieważ w global ustawia się jakieś małe rozdziałki w stylu 10x5 i takie rendery produkuje batch render
pressenter Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 u mnie działa u mnie tez dziala Kolejny dowód, że ludzie korzystają z Framebuffera, nie zaznajamiając się z jego możliwościami. Używając wbudowanego batch rendera maxa, obrazy z VFB nie są zapisywane z ustawieniami VFB (curves, levels), co, jak dla mnie na przykład, jest strasznym wrzodem na czterech literach.
siwy Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 może i tak, znam możliwości f buffera ale wolę kręcić levelami w psie a najlepszym udogodnieniem frame buffera to renderowanie wskazanego obszaru w trakcie i z tego korzystam :)
Loki Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 wystarczy pressenter że masz każdą kamerę renderowaną w innej klatce - i zaznaczoną opcję zapisywania w VFBufferze - ja tak robię i bardzo dobrze działa. Wówczas VFbuffer nie nadpisuje plików które renderuje (bo każdy zestaw plików ma sufiks z numerem klatki a te się zmieniają z każdą kamerą). Jak dla mnie batch render działa bardzo dobrze i często z tego korzystam.
Rekomendowane odpowiedzi