Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem nowy na forum

Chcia艂em zapyta膰 czy kto艣 wie jak ustawi膰 Vray albo 3ds 偶eby wyrenderowa膰 dwa obrazy jeden po drugim bez ingerencji u偶ytkownika. Czy jest tam jaka艣 kolejka ?

Chodzi mi o to 偶e mam scene w kt贸rej s膮 dwie kamery i wyrenderowa膰 chce w nocy, najpierw chce uzyska膰 render z pierwszej kamery a p贸藕niej z drugiej i zapisa膰 do osobnych plik贸w ale tak 偶eby po zako艅czonym pierwszym renderze Vray sam zabra艂 si臋 za drugi, 偶ebym nie musia艂 wstawa膰 do kompa w nocy ?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wy艣wietle艅 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

uwaga batch render chyba nie dzia艂a z frame bufferem. poniewa偶 w global ustawia si臋 jakie艣 ma艂e rozdzia艂ki w stylu 10x5 i takie rendery produkuje batch render

Napisano
  siwy napisa艂:
u mnie dzia艂a

delf77 napisa艂:
u mnie tez dziala

Kolejny dow贸d, 偶e ludzie korzystaj膮 z Framebuffera, nie zaznajamiaj膮c si臋 z jego mo偶liwo艣ciami.

U偶ywaj膮c wbudowanego batch rendera maxa, obrazy z VFB nie s膮 zapisywane z ustawieniami VFB (curves, levels), co, jak dla mnie na przyk艂ad, jest strasznym wrzodem na czterech literach.

Napisano

mo偶e i tak, znam mo偶liwo艣ci f buffera ale wol臋 kr臋ci膰 levelami w psie a najlepszym udogodnieniem frame buffera to renderowanie wskazanego obszaru w trakcie i z tego korzystam :)

Napisano

wystarczy pressenter 偶e masz ka偶d膮 kamer臋 renderowan膮 w innej klatce - i zaznaczon膮 opcj臋 zapisywania w VFBufferze - ja tak robi臋 i bardzo dobrze dzia艂a. W贸wczas VFbuffer nie nadpisuje plik贸w kt贸re renderuje (bo ka偶dy zestaw plik贸w ma sufiks z numerem klatki a te si臋 zmieniaj膮 z ka偶d膮 kamer膮). Jak dla mnie batch render dzia艂a bardzo dobrze i cz臋sto z tego korzystam.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci