Napisano 17 Grudzie艅 200915 l Witam, jestem nowy na forum Chcia艂em zapyta膰 czy kto艣 wie jak ustawi膰 Vray albo 3ds 偶eby wyrenderowa膰 dwa obrazy jeden po drugim bez ingerencji u偶ytkownika. Czy jest tam jaka艣 kolejka ? Chodzi mi o to 偶e mam scene w kt贸rej s膮 dwie kamery i wyrenderowa膰 chce w nocy, najpierw chce uzyska膰 render z pierwszej kamery a p贸藕niej z drugiej i zapisa膰 do osobnych plik贸w ale tak 偶eby po zako艅czonym pierwszym renderze Vray sam zabra艂 si臋 za drugi, 偶ebym nie musia艂 wstawa膰 do kompa w nocy ? pozdrawiam
Napisano 17 Grudzie艅 200915 l uwaga batch render chyba nie dzia艂a z frame bufferem. poniewa偶 w global ustawia si臋 jakie艣 ma艂e rozdzia艂ki w stylu 10x5 i takie rendery produkuje batch render
Napisano 18 Grudzie艅 200915 l siwy napisa艂: u mnie dzia艂a delf77 napisa艂: u mnie tez dziala Kolejny dow贸d, 偶e ludzie korzystaj膮 z Framebuffera, nie zaznajamiaj膮c si臋 z jego mo偶liwo艣ciami. U偶ywaj膮c wbudowanego batch rendera maxa, obrazy z VFB nie s膮 zapisywane z ustawieniami VFB (curves, levels), co, jak dla mnie na przyk艂ad, jest strasznym wrzodem na czterech literach.
Napisano 18 Grudzie艅 200915 l mo偶e i tak, znam mo偶liwo艣ci f buffera ale wol臋 kr臋ci膰 levelami w psie a najlepszym udogodnieniem frame buffera to renderowanie wskazanego obszaru w trakcie i z tego korzystam :)
Napisano 18 Grudzie艅 200915 l wystarczy pressenter 偶e masz ka偶d膮 kamer臋 renderowan膮 w innej klatce - i zaznaczon膮 opcj臋 zapisywania w VFBufferze - ja tak robi臋 i bardzo dobrze dzia艂a. W贸wczas VFbuffer nie nadpisuje plik贸w kt贸re renderuje (bo ka偶dy zestaw plik贸w ma sufiks z numerem klatki a te si臋 zmieniaj膮 z ka偶d膮 kamer膮). Jak dla mnie batch render dzia艂a bardzo dobrze i cz臋sto z tego korzystam.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto