Napisano 17 Grudzień 200915 l Hej. Podczas renderu wychodzi mi coś jak na załączonym obrazku. Pojawiają się paski w niektórych miejscach modelu. Zwłąszcza widać to z tyłu. Myślę że to coś z modelem, bo nie zalezy od shadera, który mu przydzielę. Zrobiłem clear all w smoothiong groups, a potem autosmooth z 30, ale nic nie daje. Zrobiłem też flip, ale też nic. Czy ktoś może wie, co to może być? Proszę o pomoc. Program - 3ds max Pozdrawiam Edytowane 17 Grudzień 200915 l przez Mulholland
Napisano 17 Grudzień 200915 l mi to wygląda jakby niektóre normale były odwrócone. przynajmniej tego typu rzeczy mi sie w blenderze zdarzaly. nie wiem w czym modelujesz, max? sprubój dać modyfikator normals i tam unify albo ręcznie zaznacz i flipnij, sprawdz tez czy nie masz podwójnych face'ów
Napisano 17 Grudzień 200915 l nie wydaje mi sie zeby to były normale. Wygląda jak podwojna geometria ale troche zbyt regularne. Może wina "softu" do uruchamiania softu w którym to robileś ;))
Napisano 17 Grudzień 200915 l mi takie rzeczy w blenderze robiły normale stąd moja sugestia. sprawdzić nie zaszkodzi o podwójnej gemoetrii też pisałem.