Napisano 17 Grudzień 200915 l Siemka, mam model w maxie, exportuję go do zb i tam modeluję siatkę move brushem bez żadnych podziałów itp. Potem jak to z powrotem importuję do maxa i używam jako morph targeta(mod. morpher) dla modelu który exportowałem to mi się siatka rozpada? I teraz pytanie, co robię źle? Eksportując/importując model z/do maxa używam gw_objimportera/exportera. W zb w opcjach exportu zaznaczam tylko żeby mi mergowało uv'ki.
Napisano 18 Grudzień 200915 l Autor Ok, może inaczej, jak exportować/importować model z zbrusha/maxa żeby się nic nie porobiło z numeracją vertexów bo chyba przez to morpher nie działa?
Napisano 18 Grudzień 200915 l Z tego co pamiętam...kurde, nie podam rozwiązania problemu konretnie bo musiałbym posprawdzać ale jakieś tipy: -W gw exporterze odznacz w optimize wszystkie 3 elementy: vertex, normals, textur-coord -Editable mesh exportuj raczej, nie editable poly
Napisano 18 Grudzień 200915 l Autor I o to chodziło! Nie trzeba nawet z editable mesh exportować wystarczy tylko odznaczyć te trzy elementy w optimize. Teraz się tak zastanawiam czy to by nie pomogło za dawnych czasów jak sie tyle naw**kurzałem z podmianą mapowania w zbrushu. Dzięki bardzo Levus :) A repa oczywiście nie mogę dać bo wiadomo co :(
Napisano 18 Grudzień 200915 l Wierzę Ci, że rwałeś włosy, wyczajenie import/export i displace to jakiś obłęd!:) No cieszę się, że pomogło:) pzdr!