kajot Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 Witam ponwnie. Znowu mam problem :(. Zrobiłem uv mapping i tekstury w photoshopie. Po nałożeniu wszystko wyglada ładnie, dopoki nie porusze postacia, wtedy tekstury przesuwają sie na całym ciele. jak to moge naprawic? pozdrawiam
ca mel Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 W tej wlasnie sytuacji musisz usunac historie obiektom ktorym nakladales mapowania. Pewnie uzyles automatycznego mapowania, z jakis dziwnych przyczyn po zmianie pozycji obiektu mapowanie sie kaszani. A jesli przypisales juz jakies deformacje - czyli np skore to usun tylko historie sprzed deformacji (edit/delete/non deform history). Pozdrawiam
kajot Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 dzieki :) Działa, tylko teraz pojawil sie problem z blend shapeami, bo przestaly dzialac. jak moge usunac te historie nie usuwac historii blend shapow?
Kroopson Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 delete non-deformer history usunął ci blendshape'y?
kajot Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 no niestety tak. i nie wiem czy jest jakas mozliwosc skopiowania ich, usuniecia historii i z powrotem wklejenia?
Kroopson Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 a masz zachowane targety jako osobne obiekty?
kajot Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 nie chyba nie. czyli pewnie znowu blend shapy musze od poczatku robic?
Kroopson Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 a masz zapisaną scenę zanim usunąłes historię? jeśli tak to sobie ustawiaj po kolei weight w blendshape node na 1 (reszta na 0) i duplikuj tą geometrię. I voila - masz targety.
kajot Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 dzięki wielkie. nie wpadłbym na to :). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi