bboy Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 Mam pewien problem otóż zrobiłem coś takiego http://img704.imageshack.us/img704/7536/nissan350z.jpg Jest jakiś sposób żeby te dwa plane'y połączyć ze sobą vertexami aby tworzyły jedna całość?
Paq Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 Łączysz obydwa obiekty za pomocą Attach, a następnie zaznaczasz dwa verteksy leżące obok siebie i korzystasz z opcji Weld.
makler Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 mam dokładnie taki sam problem ;/ tylko u mnie niestety nie chcą się one połączyć za pomocą attach :/ OKEJ OKEJ JUŻ WIEM. OBIEKTY POWIELAME ZA POMOCĄ INSTANCE A NIE COPY ... WTEDY NIESTETY NIE Z ATTACHUJEMY ...
Wray Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 OKEJ OKEJ JUŻ WIEM. OBIEKTY POWIELAME ZA POMOCĄ INSTANCE A NIE COPY ... WTEDY NIESTETY NIE Z ATTACHUJEMY ... Zainteresuj się opcją Make Unique.
lex Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 mam dokładnie taki sam problem ;/ tylko u mnie niestety nie chcą się one połączyć za pomocą attach :/ OKEJ OKEJ JUŻ WIEM. OBIEKTY POWIELAME ZA POMOCĄ INSTANCE A NIE COPY ... WTEDY NIESTETY NIE Z ATTACHUJEMY ... A co się wtedy robi? Też ostatnio miałem jakieś dziwne problemy z max'em bo nie mogłem czegoś z attachować. W ogóle ta funkcja to trochę porażka jest i widzę, że w max'ie jest z tym więcej zachodu niż w niektórych programach.
Wray Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 Lex poczytaj trochę o różnicach między "instance" a "copy". Sprawdź też do czego przydaje się opcja Make Unique znajdująca sie pod stosem modyfikatorów (Stack).
makler Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 ja dokładnie modelowałem felge i zrobiłem jedno ramie a potem za pomocą array powieliłem żeby było ich pięć a potem chciałem z attachować ale w array zaznaczone było instance a nie copy :) co do make unique to poczytam ;)
Wray Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Jeśli nie chcesz nie musisz o tym czytać. Po prostu kliknij na tę opcję mając zaznaczone swoje instancje i tyle. Będziesz mógł sobie dzięki temu attachować te części.
Rekomendowane odpowiedzi