noted Napisano 21 Grudzień 2009 Napisano 21 Grudzień 2009 (edytowane) Witam! Dawno nic nie pisałem i nie wrzucałem, to myślę że warto będzie teraz poprowadzić taki mały projekcik przez forum. Będzie to domek piętrowy na podstawie planów znalezionych w necie (ale z grubsza tylko na potrzeby wymiarów pomieszczeń). Wykonałem mały szkic/koncept w sketchupie mam zamiar dopracować przerzucić do maxa i tam już detale + render. Ok koniec gadki czas na screeny: Edytowane 22 Grudzień 2009 przez noted
zdeno Napisano 21 Grudzień 2009 Napisano 21 Grudzień 2009 no zapowiada się smakowicie , super te obrazki z keczapa, jakieś takie jakby ręcznie namachane te linie.
kajtom Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Dobre, tylko powiedz mi do czego służą te wąskie przestrzenie (konkretnie 2) To jakieś piony kanalizacyjne/ciepłownicze/wentylacyjne? Pytam bo kiedyś będąc w Czechach w hotelu widziałem coś takiego - zdejmowałeś panel ze ściany w łazience, wchodziłeś w ścianę i mogłeś wyjść o kogoś w kiblu na innym piętrze ;)
noted Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Napisano 22 Grudzień 2009 Szczerze to wydaje mnie się że to przestrzeń na rury (ponieważ to jest górne piętro) idące z dołu (bo to idzie tylko przy pomieszczeniach łazienkowych), ale niestety nie jestem architektem więc nie mogę się wypowiedzieć na 100% tak było w planach z których korzystałem
GramiYoe Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Ja jestem i to są szachty instalacyjne za którymi kryją się rury kanalizacyjne, woda ciepła, zimna i wentylacje :)
Camel Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 fajny Pudliszek łagodny. Obyś proporców nie zawalił ;)
eco Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 ...te chude to rzeczywiście piony instalacyjne ale i zabudowa stelaży do wieszania kibelmuszli itp. - może to być także zabudowa ściany celem wykonania wnęk na półki, szafki itp. (chodzi mi głównie o przestrzeń w łazience "górnej lewej" - bo jak na same piony to za dużo tych ścianek a to przecie domek)
Rekomendowane odpowiedzi