Napisano 21 Grudzień 200915 l Witam! Dawno nic nie pisałem i nie wrzucałem, to myślę że warto będzie teraz poprowadzić taki mały projekcik przez forum. Będzie to domek piętrowy na podstawie planów znalezionych w necie (ale z grubsza tylko na potrzeby wymiarów pomieszczeń). Wykonałem mały szkic/koncept w sketchupie mam zamiar dopracować przerzucić do maxa i tam już detale + render. Ok koniec gadki czas na screeny: Edytowane 22 Grudzień 200915 l przez noted
Napisano 21 Grudzień 200915 l no zapowiada się smakowicie , super te obrazki z keczapa, jakieś takie jakby ręcznie namachane te linie.
Napisano 22 Grudzień 200915 l Dobre, tylko powiedz mi do czego służą te wąskie przestrzenie (konkretnie 2) To jakieś piony kanalizacyjne/ciepłownicze/wentylacyjne? Pytam bo kiedyś będąc w Czechach w hotelu widziałem coś takiego - zdejmowałeś panel ze ściany w łazience, wchodziłeś w ścianę i mogłeś wyjść o kogoś w kiblu na innym piętrze ;)
Napisano 22 Grudzień 200915 l Autor Szczerze to wydaje mnie się że to przestrzeń na rury (ponieważ to jest górne piętro) idące z dołu (bo to idzie tylko przy pomieszczeniach łazienkowych), ale niestety nie jestem architektem więc nie mogę się wypowiedzieć na 100% tak było w planach z których korzystałem
Napisano 22 Grudzień 200915 l Ja jestem i to są szachty instalacyjne za którymi kryją się rury kanalizacyjne, woda ciepła, zimna i wentylacje :)
Napisano 23 Grudzień 200915 l ...te chude to rzeczywiście piony instalacyjne ale i zabudowa stelaży do wieszania kibelmuszli itp. - może to być także zabudowa ściany celem wykonania wnęk na półki, szafki itp. (chodzi mi głównie o przestrzeń w łazience "górnej lewej" - bo jak na same piony to za dużo tych ścianek a to przecie domek)