Napisano 27 Grudzień 200915 l Witam, przedstawiam wam projekt krzesła komputerowego, nad którym spędziłem ok. 2 dni. Nie wzorowałem się na niczym konkretnym, trochę patrzyłem na moje własne krzesło, resztę elementów wymyślałem. W zasadzie to moja druga większa pracka :) 3ds max + v-ray
Napisano 27 Grudzień 200915 l Materiały masz mało przekonywujące. Wydaje się, że niczym oprócz kolorem się nie różnią. Dodatkowo widać, że jest problem z proporcjami. Siedzisko jest zbyt szerokie, oparcia malutkie, za słabo wygląda ta pięcioramienna noga. Swoją drogą dziwne jak noga może mieć ramiona. To rzuca się w moje oczy ale co ja się tam znam :) Pozdrawiam
Napisano 27 Grudzień 200915 l Autor Tak, zgadzam się co do materiałów, trochę sobie jeszcze nie radzę z nimi... A co do proporcji, to wg mnie są ok, może to siedzenie odrobinę za duże faktycznie. Generalnie krzesło jest osadzone nisko, bo tak też zazwyczaj siedzę i może dlatego obraz wydaje się rozciągnięty?
Napisano 27 Grudzień 200915 l no nic specjalnego, szczególnie jak na galerie. jedynie studio daje rade.
Napisano 27 Grudzień 200915 l Autor Do jakiego działu powinno się dodawać zatem takie gnioty jak ten? WIP? Sorry, nie jestem dobrze obeznany w tym forum.
Napisano 4 Styczeń 201015 l Obraz jest rozciągnięty z prostej przyczyny: Pilnuj aby pixel aspect w zakładce render setup/ common miał zawsze 1.0 pozdro;)