Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jest to mój pierwszy prawie ukończony model. Pisze prawie bo nie miałem juz czasu zrobić elementów które powinny znaleźć sie na górze wieżyczki. W produkcji jest tez działo przeciwpancerne pak 40 .Aha i może ktoś napisać jak w MR zrobić materiał pomalowanego metalu ?

fer3.th.jpg

fer1.th.jpg

Edytowane przez Kmicic

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po polskiemu to będzie ciężkie samobieżne działo ppanc Ferdynand. Jak na pierwszy to całkiem nieźle.

Napisano
  • Autor

Armata przeciwpancerna Pak 40 brakuje jeszcze kilku szczegółów ale wg. mnie model jest do przyjęcia. No i chyba sklecę z tego jakąś prostą scenkę.

pak1.th.jpg

pak2.th.jpg

Napisano

Modele czyste, ale maja taką masę uproszczeń że aż żal. Szczególnie rzucają się w oczy rachityczne pługi oporowe na końcach ramion lawety w armacie. Ramiona zresztą za długie o wiele . Ale że to pierwsze modele to ci odpuszczam tym razem. Nie grzesz jednak więcej ;)

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano
  • Autor

Dodałem trochę detali: mnóstwo śrubek nowe ramiona lawety, nowe opony...

oraz zmieniłem kilka już istniejących. Może teraz wezmę się w końcu za przygotowanie jakiejś sceny. Wymarzyłem sobie to działo w krzakach z płonącym t34 w tle :D Ale to chyba zbyt ambitne jak na mnie.

pak40.th.jpg

pak401.th.jpg

Napisano

Co do Ferdynanda to troszkę bym poprawił tzn "naciągnął" gąsienicę a działo faktycznie troche takie game'artowe wyszło ale widzę, że juz poprawiłeś.

Napisano

No działko znacznie bardziej na +, fajnie w okopach wygląda. Jedziesz dalej.

Napisano
  • Autor

sol1.jpg

Pierwsza postac ktora doprowadzilem do takiego stanu zawansowania ..

Dopiero po renderze zobaczylem ze ramiona wygladaja... dziwnie.

PS. To ma byc 19-latek z 12 dywizj SS z okresu walk w normandi