Kmicic Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Jest to mój pierwszy prawie ukończony model. Pisze prawie bo nie miałem juz czasu zrobić elementów które powinny znaleźć sie na górze wieżyczki. W produkcji jest tez działo przeciwpancerne pak 40 .Aha i może ktoś napisać jak w MR zrobić materiał pomalowanego metalu ? Edytowane 22 Lipiec 2010 przez Kmicic
dac77 Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Po polskiemu to będzie ciężkie samobieżne działo ppanc Ferdynand. Jak na pierwszy to całkiem nieźle.
Kmicic Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Napisano 28 Grudzień 2009 Armata przeciwpancerna Pak 40 brakuje jeszcze kilku szczegółów ale wg. mnie model jest do przyjęcia. No i chyba sklecę z tego jakąś prostą scenkę.
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 (edytowane) Modele czyste, ale maja taką masę uproszczeń że aż żal. Szczególnie rzucają się w oczy rachityczne pługi oporowe na końcach ramion lawety w armacie. Ramiona zresztą za długie o wiele . Ale że to pierwsze modele to ci odpuszczam tym razem. Nie grzesz jednak więcej ;) Edytowane 29 Grudzień 2009 przez kliment woroszyłow
bbandi Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Tak sie składa że akurat sklejałem to działo i można tam poszaleć z detalem, także Panie Kmicic moje oko również czuwa:). Moje działo: http://img689.imageshack.us/img689/4263/dsc00891h.jpg
Kmicic Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Dodałem trochę detali: mnóstwo śrubek nowe ramiona lawety, nowe opony... oraz zmieniłem kilka już istniejących. Może teraz wezmę się w końcu za przygotowanie jakiejś sceny. Wymarzyłem sobie to działo w krzakach z płonącym t34 w tle :D Ale to chyba zbyt ambitne jak na mnie.
DonJakub Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Co do Ferdynanda to troszkę bym poprawił tzn "naciągnął" gąsienicę a działo faktycznie troche takie game'artowe wyszło ale widzę, że juz poprawiłeś.
bbandi Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 No działko znacznie bardziej na +, fajnie w okopach wygląda. Jedziesz dalej.
Kmicic Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Napisano 22 Lipiec 2010 Pierwsza postac ktora doprowadzilem do takiego stanu zawansowania .. Dopiero po renderze zobaczylem ze ramiona wygladaja... dziwnie. PS. To ma byc 19-latek z 12 dywizj SS z okresu walk w normandi
Rekomendowane odpowiedzi