Napisano 27 Grudzień 200915 l Jest to mój pierwszy prawie ukończony model. Pisze prawie bo nie miałem juz czasu zrobić elementów które powinny znaleźć sie na górze wieżyczki. W produkcji jest tez działo przeciwpancerne pak 40 .Aha i może ktoś napisać jak w MR zrobić materiał pomalowanego metalu ? Edytowane 22 Lipiec 201014 l przez Kmicic
Napisano 27 Grudzień 200915 l Po polskiemu to będzie ciężkie samobieżne działo ppanc Ferdynand. Jak na pierwszy to całkiem nieźle.
Napisano 28 Grudzień 200915 l Autor Armata przeciwpancerna Pak 40 brakuje jeszcze kilku szczegółów ale wg. mnie model jest do przyjęcia. No i chyba sklecę z tego jakąś prostą scenkę.
Napisano 29 Grudzień 200915 l Modele czyste, ale maja taką masę uproszczeń że aż żal. Szczególnie rzucają się w oczy rachityczne pługi oporowe na końcach ramion lawety w armacie. Ramiona zresztą za długie o wiele . Ale że to pierwsze modele to ci odpuszczam tym razem. Nie grzesz jednak więcej ;) Edytowane 29 Grudzień 200915 l przez kliment woroszyłow
Napisano 29 Grudzień 200915 l Tak sie składa że akurat sklejałem to działo i można tam poszaleć z detalem, także Panie Kmicic moje oko również czuwa:). Moje działo: http://img689.imageshack.us/img689/4263/dsc00891h.jpg
Napisano 30 Grudzień 200915 l Autor Dodałem trochę detali: mnóstwo śrubek nowe ramiona lawety, nowe opony... oraz zmieniłem kilka już istniejących. Może teraz wezmę się w końcu za przygotowanie jakiejś sceny. Wymarzyłem sobie to działo w krzakach z płonącym t34 w tle :D Ale to chyba zbyt ambitne jak na mnie.
Napisano 30 Grudzień 200915 l Co do Ferdynanda to troszkę bym poprawił tzn "naciągnął" gąsienicę a działo faktycznie troche takie game'artowe wyszło ale widzę, że juz poprawiłeś.
Napisano 31 Grudzień 200915 l No działko znacznie bardziej na +, fajnie w okopach wygląda. Jedziesz dalej.
Napisano 22 Lipiec 201014 l Autor Pierwsza postac ktora doprowadzilem do takiego stanu zawansowania .. Dopiero po renderze zobaczylem ze ramiona wygladaja... dziwnie. PS. To ma byc 19-latek z 12 dywizj SS z okresu walk w normandi