Hooch Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 (edytowane) [3ds MAX] Witam Mak kilka osobnych kości. Nie połączonych w żaden sposób. Zwykle jak ruszam parentem to porusz się też child. A jak ruszam childem to parent stoi w miejscu. Przy kościach jest jakoś inaczej. Jak ruszam parentem to jast tak jak napisałem wyżej. A jak ruszam childem To parent też się rusza a dokładniej obraca się względem swojego miesca zerowego. Jak to zrobić abym mogł ruszacz childami-kośćmi bez ruszania parentem-kością Edytowane 28 Grudzień 2009 przez Hooch
asblaze Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Wystaw scenę. To o czym piszesz, nie ma prawa się zdarzać.
Ania Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Sam je robiłeś? Może opisz jak zrobiłeś. I nie pisz czarnym na ciemnoszarym.
Hooch Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Napisano 28 Grudzień 2009 Łapcie plik. Ta wielka kość to parent. Te mniejsze to childy. Każda z małych kości ma się ruszać góra-dół (To są przyciski.) Jak rusze dużą to wszystkie mają się przesunąć razem z dużą. Teraz jak ruszam małą to wszystkie się ruszają. http://www.speedyshare.com/files/20023792/kosci.max Plik jest zapisany w maxie 2010
asblaze Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 no nie wiedziałem o tej własności kości :) jest rewelacyjna ... tylko muszę znaleźć dla niej zastosowanie ;P A co do Twojego problemu: utwórz Dummy , zalignuj z główną kością, przylinkuj wszystkie kości do tego dummy, a jego samego do głównej kości. Pzdro 1
Hooch Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 no nie wiedziałem o tej własności kości :) jest rewelacyjna ... tylko muszę znaleźć dla niej zastosowanie ;P A co do Twojego problemu: utwórz Dummy , zalignuj z główną kością, przylinkuj wszystkie kości do tego dummy, a jego samego do głównej kości. Pzdro Jesyes wielki. +REP dla ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi