Napisano 2 Styczeń 201015 l importuje krzywe w formacie *.ai do maxa poczym daje modyfikator Extrude no i tu jest problem. z niewiadomych przyczyn nie modyfikuje tak jak powinien na załączonym obrazku widać dokładniej o co chodzi. potrafi ktoś mi coś poradzić aby w tych trzech miejscach również wyskakiwała pusta przestrzeń?
Napisano 2 Styczeń 201015 l Przychodzi mi tylko jedna myśl, bo kiedyś też tak miałem. Możliwe, że nie "pozamykałeś" tych trzech czworoboków i stąd taki babol i program czyta to jako linie a nie zamknięty obiekt.
Napisano 2 Styczeń 201015 l Autor Abell wszystkie są "pozamykane" to była oczywiscie też pierwsza skojarzenie, że w tym tkwi problem ;/ grizleyd- zrobiłem chyba tak jak kazałeśale nie działa ;/
Napisano 2 Styczeń 201015 l Autor uporałem się z problemem a nawet dwa rozwiązania znalazłem, otóż trzeba było edytować plik z krzywymi *.ai i przesunąć minimalnie o setną cześć centymetra błędny czworokąt a drugi sposób to też w pliku *.ai nie trzeba łączyć wszytskich krzywych w jedną ;] no i działa.. to tak dla potomnych dzięki za pomoc pozdrawiam :]
Napisano 2 Maj 201212 l Witam, mam nadzieję,że natrafiłam na ten sam wątek. Sprawa wygląda tak: zaimportowałam rysunek CAD do maxa wyłączając przy tym opcję "weld nearby vertices". Zrobiłam "extrude" i niby wszystko ładnie, gdyby nie fakt,że bryła jest pusta. Załączam linka do jpg,aby przedstawić całą sytuację. Z lewej strona jest moja bryła utworzona z prawej zwykły box. http://imageshack.us/photo/my-images/9/problemiy.jpg/ Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
Napisano 2 Maj 201212 l Może Shell zamiast extrude. Extrude "wyciąga" krawędzie a shell nadaje "grubość.