Napisano 5 Styczeń 201015 l Witam! ostatnimi czasy dawno nie pracowałem w maxie a dziś pojawił się pewien problem. [ATTACH]69015[/ATTACH] o proszę bardzo tak to wygląda nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak pracuje w jednostkach centymetry jak to naprawić? przy większym przybliżeniu model znika.
Napisano 5 Styczeń 201015 l w viewporcie klikasz prawym na nazwe i masz cos takiego jak viewport clipping, klikasz, pojawia sie suwaczki ktorymi regulujesz to wlasnie "odciecie"
Napisano 5 Styczeń 201015 l Autor Niestety nie pomaga wiem ze to jest spowodowane tym iz model który robię jest mały po restarcie maxa na default moje 2m to praktycznie 1/1000 głównej siatki (g) jej zmiana na mniejsza tez nic nie daje
Napisano 5 Styczeń 201015 l W widoku ortograficznym to się chyba nie dzieje (user view, orthografic view), tylko w perspective.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Autor Problem był ze skalą zmniejszyłem bardzo ten model nie wiem jakim cudem ale był bardzo bardzo malutki i dlatego znikał teraz go przeskalowałem i problemu nie ma.