Krs Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 (edytowane) Witam, ostatnio brałem udział w konkursie na modelowy dom o cechach arch. reg. Ziemi Kłodzkiej.Niestety bez sukcesu.Ale postanowiłem jednak tu opublikować. Projekt i render: moje Soft: max, vray, ps Piszcie ,co myślicie. Pzdr link: http://img3.imageshack.us/img3/201/imgschck.jpg Edytowane 14 Styczeń 2010 przez Krs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 Chyba nie najlepiej wygląda niesymetryczny dach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 Mi osobiście nie chciało by się dzień w dzień zasówać po schodach. A co jak przyjadą znajomi z dzieckiem, wózkiem, wanienką lub rodzice, dziadkowie. Bardzo lubię takie tarasy w tego typu domkach, bo można zjeść obiad, kolację nawet przy złej pogodzie. Mężczyzna ma jakoś dziwnie czerwoną twarz i nie wiadomo czemu - pewnie go wycinałeś, trzeba było poprawić mu kolor twarzy. Pokaż jakieś rzuty, przekroje i elwacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 (edytowane) Rampa rzeczywiście by się przydała. A dziadek wejdzie bez problemu po tych schodkach.Wydaje mi się, że studenciak tonie w chodniku. Pozdro Edytowane 14 Styczeń 2010 przez Czeczen literówka +D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krs Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 Dzieki za opinie. Rampa jest zaprojektowana rownolegle do schodow i siega tylnego tarasu domu.Mozna sie jej faktycznie nie domyslac patrzac z tego ujecia, bo jest ponizej terenu.Na niej sa umieszczone halogeny podswietlajace okladzine cokolu. Sprobuje moze pozniej wrzucic inne ujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Ciekaw jestem domu który wygrał konkurs, co do twojego domu to sie nie obraź ale przynosi na myśl duża stodołę z dużą ilością okien ( sam mieszkam w Karpatach i znam tutejsza architekturę). Dziwnie wysokie sa te kraweżniki i optycznie to byś nie wyjechał z garażu bryka ze by sobie nie uszkodzić zderzaka i jeszcze taki drobiazg czy przy tym iglaku to idzie jakaś scieżka bo w krawężniku brakuje elementu w załamaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Mówisz - masz: http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,7451457,Chata_sudecka_wiecznie_zywa.html Jury konkursowe, nie tylko w tym przypadku, nie przepada za super-realistycznymi wizualizacjami. Wolą raczej rozwiązania bardziej ideowe. IMO poziom prac jest dość niski. BTW: też robiłem projekt do tego konkursu ale w końcu zrezygnowałem ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Dzięki 1084 za adres, no cóż jednak stodoły czyżby takie były wytyczne konkursu? Po obejżeniu to sie dziwie ze autorowi watku nie przyznali żadnej nagrody, nawet pocieszenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krs Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 (edytowane) No coz.Nie wiem czy moj projekt zaslugiwal na jakakolwiek nagrode ale po opublikowaniu wynikow niezle zdolowalem. Szacowne jury najwyrazniej samo sobie zaprzeczylo i oprocz kiepskiego poziomu nie trzymalo sie okreslonych przez siebie wytycznych regulaminu. Mysle ze takich jak ja rozczarowanych napalencow jest wiecej. Sam ksztalt bryly wynika wlasnie ze scislego trzymania sie wytycznych konkursowych. s-vimes:ten kraweznik to jednoczesnie mur oporowy, celowo wyciagniety wyzej bo jest tam nieznaczny spadek terenu.Stad tez krzaczek wydaje sie wyrastac z powietrza. Wydaje mi sie ze na manewrowanie samochodem zostawilem wystarczajaco duzo miejsca. Edytowane 15 Styczeń 2010 przez Krs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Ja sie jeszcze czepie dachu a zwłaszcza teksturowania nie wiem czy to nie ma być tak celowo ale tliling ci slicznie wyszedł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr kura Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 phi rzeczywiscie nagrodzonre projekty pretenszys :/ twoj troche malo charakterystyczny, moze troche za malo ideowy jak na konkurs(oni to lubia nawet jak idea na sile i nie ma wiekszego sensu). ale z drugiej strony duzy plus bo spokojny i dobrze osadzony w otoczeniu. troche nie pasuje mi material cokolu i bramy garazowej (taki biurowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi