Napisano 14 Styczeń 201015 l #1 importowanie z autodesk architecture (dwg) - nie importuje mapping coordinates (max design 2009 robi to bez zastrzezen z tego samego pliku) #2 viewport troszke "szaleje" tzn. czasem cus sie przesunie, czasem jakies dziwne kolory sie wyswietla na obiektach... w ogole jakos tak... lipnie - pamietam, ze problemy z viewportem w 2009 powodowal steering wheel i to drugie badziewie - czy w tym przypadku tez o to chodzi. Zaznaczam, ze defaultowo steering wheel jest wylaczony. Uzywam dx9 - na opengl scena chodzi zalosnie, karta 8800gs #3 czasem nie dzialaja "opcje" viewportow - tzn. górny lewy róg -> np. [+][orthographic][edges...] - najezdzasz myszka, literki pieknie zmieniaja kolorek na zolc, klikasz...i cisza... #4 jesli nacisne "configure advanced filter" w oknie "select from scene" -> znika w/w okno natentychmiast.... porazka jakas #5 crashe czeste przy kasowaniu np. kamer albo swiatel (v-rayowych) i probie cofniecia (undo) #6 brak podgladu obracanej mapy vrayhdr we viewporcie... narazie tyle zauwazylem... Edytowane 15 Styczeń 201015 l przez gregkilla
Napisano 15 Styczeń 201015 l #1 Nie używam więc nie wiem #2 Coś może ze sterownikami.Jeżeli opengl to nie dx9.Steering wheel trzeba wyrzucić fizycznie (było gdzieś na forum) #3 U mnie działają(może to być problem z #2) #4 Też działa
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor #3 U mnie działają(może to być problem z #2) #4 Też działa #3 - akcja dzieje sie po zmianie quadmenu i nagraniu pliku jako startowy, robie wiec tak, ze przywrocilem defaulotwe quadmenu i z kazdym nowym uruchomieniem maxa laduje moje... upierdliwe #4 a mi nie mimo service packa i hotfixa najnowszego... a najsmieszniejsze jest to ze zarowno maxa jak i v-raya mam oryginalnego za dotacje.... wrrrrr