Napisano 14 Styczeń 201015 l Witam szanownych czlonkow forum. Moj problem przedstawia sie nastepujaco: wymodelowalem sobie model, podpialem pod niego bipeda, zeskinowalem. I teraz jakims cudem (przez nieuwage, albo jakis inny moj blad) kosci bipeda w jednej rece sa lekko przesuniete wzgledem modelu (patrz zalaczony screen). Model jest juz oskinowany, wiec wiadomo... w zwiazku z powyzszym przesunely mi sie tez envelopoy i podczas proby animiacji wszystko zaczyna sie kaszanic. Prosze powiedzcie mi czy moge jakos przesunac sama kosc w odpowiednie miejsce bez jednoczesnego przesuwania siatki (bo model ma juz nalozony skin modyfikator), tak bym nie musial robic wszystkiego od nowa(skinowania). Kiedy w stosie modyfikatorw wylacze Skin (zgasze zaroweczke) i wejde w figure mode bipeda to wszystko wskakuje na swoje miejsce, ale nie wiem jak to zrobic zeby tak pozostalo. Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Napisano 14 Styczeń 201015 l w skinie odznaczasz always deform ustwiasz kości i zaznaczasz spowrotem, tylko na timelinie musisz mieć ustawioną klatkę jaka jest ustawiona w ref. frame