Napisano 25 Kwiecień 200420 l Mam mały problem... Obiekt jest w Editable Poly i chodzi o to zeby zalatac dziure ale nie trójkątami (Create Polygon) tylko najlepiej by bylo polaczyć leżace na przeciw siebie wierzchołki a potem uzupełnić luki albo stwrzorzyć poligony o 4 wierzchołkach. Poprostu zrobić tak jak na obrazku... Dziemks
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Autor :D fakt... ale niektórych wierzchołków nie da się wybrać przy tworzeniu... i tworzy tylko trójkąty, nie wiem czemu :/
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Jeżeli niektórych punktów nie da się wybrać, to miałbym pytanie: czy z drugiej strony ta bryła także ma polygony? Gdyż nie powinna być tam \"wypełniona\". Rys1 - w miejscu, gdzie polygony domykają otwór, nie da się stworzyć polygonów zgodnie z tym, czego potrzebujesz. Natomiast jeśli create polygon nie działa z innych powodów, na które nie wpadłem, to może jeszcze spróbuj tak: rys 2 - extrude wybranych krawędzi (przesunięcie, czy też skalowanie z wciśniętym shiftem) rys 3 - następnie zastosowanie \'target weld\' na vertexach
Napisano 26 Kwiecień 200420 l Autor z drugiej strony wlasnie ma jeden wilki polygon ktory ma ksztalt kontorów figury całej. bede probowal z tym target weld, dzieki VGT i kozioo , jak cos to jeszcze tu pisne co nieco .. cyu
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Autor ten polygon z tylu wywalilem ale nie myslalem o epoly ... chyba dla tego nie dalo sie zazaczyc wieszcholkow?! dzieki Aleksander