Skocz do zawartości

Początki

Ninja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacząłem modelować w 3ds maxie z 2 tygodnie temu z 1h na dzień i nie wiem do czego się zabrać. Jakie były wasze początki? Polecacie jakieś tutoriale? I jakim sposobem na początku najlepiej modelować auta?

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Proponuje przeszukac te forum jest tu naprawde pelno wiedzy. Radze tez poczytac pomoc w maxi. Dowiedz sie jak najwiecej o edit poly. Zacznij modelowac jakies proste obiekty typu szklanka talerz. Nie rzucaj sie od razu na gleboka wode jaka jest auto. Jesli bdziesz wiedziec wystarczajaco duzo funkcjach takich jak extrude chamfe bridge weld itp baw sie w powazniejsze rzczy. Szukaj w google tutoriali do jakiks przedmiotow. Na tutorialized.com jest barzdo duzo tutkow o modelowaniu praktycz wszystkiego.

Zycze powodzenia ;]

Mam problem, otóż jakimś cudem wyłączyłem te osie(x,y,z), które pojawiają się po zaznaczeniu czegoś, to znaczy one się pojawiają ale jakieś inne, nie można nimi przesuwać i nic robić. Jak mogłem wyłączyć to lub coś przestawić?

klawiszkiem BACKSPACE jeżeli ten model jest editablepoly

jeżeli jest editablemesh to musisz zanzaczyć tą krawędź i wdusić INVISIBLE.

bo czy tak czy tak, to te trójkąty tam będą, czy tego chcesz czy nie, po prostu na trójkątach opiera się to 3D , tylko program przestanie dla Twojej wygody wyświetlać miejsca styku pomiędzy nimi