Napisano 27 Styczeń 201015 l hej gdzie w zbrushu 3.5 wypala sie teraz normal mapy ? gdzie się podział zmapper ? i jeszcze jedno, ten cały lighbox wydaje się calkiem przydatny, tylko jak zmienić aktualną partycję na inną niż c: ? pozdr /mw
Napisano 27 Styczeń 201015 l tool>uv map tu ustalasz rozdzielczość i tzw seem overpaint czy maxowy padding tutaj nazwany uv map border. tool>normal map tutaj wypalasz normalkę klikając na przycisk create normalmap uprzednio ustawiając co tam się da(opcji jest mało i mają sugestywne nazwy więc się połapiesz). Po wypaleniu klikasz Clone NM i teraz masz normalkę w menu texture a z tamtąd już możesz ją flipnąć i wyeksportować. Tak samo jest z dispem. Pozdro. Edit: Zmappera w 3.5 nie ma. Edytowane 27 Styczeń 201015 l przez Tomala
Napisano 27 Styczeń 201015 l Autor dzięki Tomala zastapienie całego panelu kontrolnego normalek disp cavity map - 4 przyciskami jest oburzające ! jeszcze nei przetestowałem co prawda jak się detale bejkują ale niepokoi mnie to troszke ponawiam 2 pytanie, czy ktoś wie jak w lightboxie zmienić partycje na inna niż systemowa ??
Napisano 27 Styczeń 201015 l ponawiam 2 pytanie, czy ktoś wie jak w lightboxie zmienić partycje na inna niż systemowa ?? Ja nie wiem, można skrót wrzucić do innej partycji albo folderu i przez skróta przeskoczyć... Pozdr:)
Napisano 27 Styczeń 201015 l Normalki się dobrze palą, od cavity masz mask by cavity albo mask AO które według mnie działa wolno ale daje całkiem znośne efekty. Lightbox'a nie używam, wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików.
Napisano 27 Styczeń 201015 l Autor wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików. fakt irytujące dzięki za rady ludzie pozdro /mw
Napisano 28 Styczeń 201015 l Lightbox'a nie używam Też nie używałem ale ostatnio zacząłem i musze stwierdzić że całkiem fajnie to działa:) wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików. Use ZFolders?