Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej

gdzie w zbrushu 3.5 wypala sie teraz normal mapy ? gdzie się podział zmapper ?

i jeszcze jedno, ten cały lighbox wydaje się calkiem przydatny, tylko jak zmienić aktualną partycję na inną niż c: ?

pozdr

/mw

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tool>uv map tu ustalasz rozdzielczość i tzw seem overpaint czy maxowy padding tutaj nazwany uv map border.

tool>normal map tutaj wypalasz normalkę klikając na przycisk create normalmap uprzednio ustawiając co tam się da(opcji jest mało i mają sugestywne nazwy więc się połapiesz).

Po wypaleniu klikasz Clone NM i teraz masz normalkę w menu texture a z tamtąd już możesz ją flipnąć i wyeksportować.

Tak samo jest z dispem.

Pozdro.

Edit: Zmappera w 3.5 nie ma.

Edytowane przez Tomala

Napisano
  • Autor

dzięki Tomala

zastapienie całego panelu kontrolnego normalek disp cavity map - 4 przyciskami jest oburzające ! jeszcze nei przetestowałem co prawda jak się detale bejkują ale niepokoi mnie to troszke

ponawiam 2 pytanie, czy ktoś wie jak w lightboxie zmienić partycje na inna niż systemowa ??

Napisano
ponawiam 2 pytanie, czy ktoś wie jak w lightboxie zmienić partycje na inna niż systemowa ??

Ja nie wiem, można skrót wrzucić do innej partycji albo folderu i przez skróta przeskoczyć...

Pozdr:)

Napisano

Normalki się dobrze palą, od cavity masz mask by cavity albo mask AO które według mnie działa wolno ale daje całkiem znośne efekty. Lightbox'a nie używam, wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików.

Napisano
  • Autor
wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików.

fakt irytujące

dzięki za rady ludzie

pozdro

/mw

Napisano
Lightbox'a nie używam

Też nie używałem ale ostatnio zacząłem i musze stwierdzić że całkiem fajnie to działa:)

wkurzające jest w zbrushu to że każda funkcja używa tej samej ostatnio używanej ścieżki do plików.

Use ZFolders?