Napisano 30 Styczeń 201015 l Witam. Chciałbym założyć bloga traktującego o fotografii i mam do Was pytanie. Gdzie go założyć? To wbrew pozorom nie takie głupie pytanie. Bo google nie gryzie, to prawda. Chodzi mi o Wasze doświadczenia, gdzie jest najlepiej, gdzie możliwości edycji najciekawsze, gdzie są ludzie na poziomie i można poczytać konkretne komentarze. Po prostu nie chciałbym trafić na coś pokroju onetu co kolwiek pod tym słowem się kryje :)
Napisano 30 Styczeń 201015 l Założyć na własnym serwie np. na silniku wordpressa i dokupić domenę do tego
Napisano 30 Styczeń 201015 l Jak chcesz komentarzy to np. plfoto albo flickr a jak chcesz bloga to ja polecam blogspota. bo ma pełną integrację z picasą online.
Napisano 1 Luty 201015 l Autor Umieszczenie tego na własnym serwerze da mi na pewno taką kontrolę nad tym jaką będę chciał. Jednak nie ukrywam chciałem dołączyć się do jakiejś społeczności internetowej w ten sposób. Komentarze czy porównanie się z innymi to coś co mnie interesuje na tym etapie na jakim jestem jeśli chodzi o zdjęcia, a żadnego takiego fajnego serwisu nie znam niestety.
Napisano 1 Luty 201015 l Flickr to raczej nie polecam: http://www.fotografuj.pl/News/Zdjecie_z_Flickr_com_wykorzystane_w_kampanii_reklamowej/id/899 Z polskich to plfoto,onephoto i chyba obiektywni są w miarę sensownym sposobem ale tam wszędzie działają TWA czyli towarzystwa wzajemnej adoracji ;) Ja osobiście polecam forum pentax.org.pl. Nie ma trolli i atmosfera jest bardzo koleżeńska ale blogiem to nie jest. Edytowane 1 Luty 201015 l przez Ex3
Napisano 2 Luty 201015 l Autor O tak dobrowolnym niemal wykorzystaniu zdjęć to słyszę od nie dawna. Ale mnie już nic nie zaszokuje. Internet otworzył mi oczy szeroooko. Spróbuje chyba jednak na tym pentax.org.pl, a bloga posadzę na swoim serwerze. Dzięki! :)