Piotr Dobosz Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 witam wszystkich aczynam wlasnie robic podwozie samochodu ale mam starszny problem bo z jednej strony modelu pokazuje mi wszystkie krawedzie a z rugiej strony tylko te glowne co mi utrudnia strasznie praceto chyba jest cos ztymi normalnymi zlego ale nie moge nigdzie sie o tym doczytac:( serdecznie pozdrawiam
kozioo Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Obrazków nie widze, ale moge powiedzieć tyle: 1. pracuj nad 1 połówką auta, a potem odbij symetrycznie 2. Modifier \"normal\" i tam ustaw unify 3. Jeśli poly są odwróceone \"plecami\" do kamery to widać tylko krańcowe krawedzie pozdr PS: Na pewno robisz podwozie? Nie chodzi i karoserie?
Piotr Dobosz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 ooo:) gdy uzylem modyfikatora normal i anastepnie wcisnalem opcje flip normals zaczalem widzec krawedzie po wlasciwej stronie lecz niestety po tamtej stronie znowu zniknely:( Pozdrawiam i bardzo dziekuje za odpowiedz
kozioo Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Sprawdź jeszcze opcje \"unify\" w tym modyfikatorze:]
Mulczas Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Nadaj material z wlaczonym 2-Sided, to powinno pomoc, z tego co piszesz. P.S. Obrazki musza byc gdzies na serwerze, by mogly byc widoczne. Te z Twojego dysku widzisz tylko ty.
Piotr Dobosz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 material duble side niestety nic nie dal bo widze tylko matreial lecz wciaz nie widze edge:( a ta druga opcja tez niestety nie pomaga:( i tak dziekuje serdecznie
VGT Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 kliknij na obiekcie RMB, wejdź do propeties i odznacz opcję \'backface cull\' - wtedy siatka bedzie widoczna po obydwu stronach Powodzenia
thud Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 o... wlasnie zabieralem sie za pisanie i zobaczylem po odswiezeniu strony, ze wlasnie 3 minuty temu ktos napisal to co ja chcialem :)
Piotr Dobosz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 JESTESCIE BOGAMI!!!:):)::):):):):): dzieki chlopaki dokladnie o to mi chodzilo!!!!!!!!!!!!!!!!:):)
Rekomendowane odpowiedzi