Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich aczynam wlasnie robic podwozie samochodu ale mam starszny problem bo z jednej strony modelu pokazuje mi wszystkie krawedzie a z rugiej strony tylko te glowne co mi utrudnia strasznie prace c:\\w\\1.bmpc:\\w\\2.bmp to chyba jest cos ztymi normalnymi zlego ale nie moge nigdzie sie o tym doczytac:( serdecznie pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 849
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Obrazków nie widze, ale moge powiedzieć tyle:

1. pracuj nad 1 połówką auta, a potem odbij symetrycznie

2. Modifier \"normal\" i tam ustaw unify

3. Jeśli poly są odwróceone \"plecami\" do kamery to widać tylko krańcowe krawedzie

pozdr

PS: Na pewno robisz podwozie? Nie chodzi i karoserie?

Napisano
  • Autor

ooo:) gdy uzylem modyfikatora normal i anastepnie wcisnalem opcje flip normals zaczalem widzec krawedzie po wlasciwej stronie lecz niestety po tamtej stronie znowu zniknely:( Pozdrawiam i bardzo dziekuje za odpowiedz

Napisano

Nadaj material z wlaczonym 2-Sided, to powinno pomoc, z tego co piszesz.

P.S. Obrazki musza byc gdzies na serwerze, by mogly byc widoczne. Te z Twojego dysku widzisz tylko ty.

Napisano
  • Autor

material duble side niestety nic nie dal bo widze tylko matreial lecz wciaz nie widze edge:( a ta druga opcja tez niestety nie pomaga:( i tak dziekuje serdecznie

Napisano

kliknij na obiekcie RMB, wejdź do propeties i odznacz opcję \'backface cull\' - wtedy siatka bedzie widoczna po obydwu stronach

Powodzenia

Napisano

o... wlasnie zabieralem sie za pisanie i zobaczylem po odswiezeniu strony, ze wlasnie 3 minuty temu ktos napisal to co ja chcialem :)