Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

To pewnie bardzo prosta rzecz, ale nie mogę nigdzie znależć. Mam obiekt w editable poly a chciałabym ustalić mu dokładne rozmiary, np. z 649 px zmienić jeden bok na 1000 a inne żeby się zmieniły "uniformly". Skalowanie jest w procentach więc nie podaje mi dokładnych wymiarów końcowych. Proszę o szybką odpowiedź:)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

(1000/694)*100%=144,092%

@down

Być może trochę przesadziłem, dzieciaki mają ferie, piszą bezsensowne posty. No cóż, tym razem nie trafiłem.

Max nie ma w swoim zanadrzu takiej sztuczki, i skalowanie o wyliczony procent jest chyba jedyną metodą.

Swoją drogą ciekawe, że taki SketchUp ma możliwość powiększenia obiektu ze snapowaniem do linii odpowiednio dłuższej, a już nasz drogi 3dsmax nie.

Edytowane przez voyager

Napisano
  • Autor

Nie mam tego w planach, przynajmniej nie tych na najbliższe lata. Jak skończę studia to może to przemyślę. Na razie dobrze mi idzie. Gdy proszę o pomoc niepotrzebne mi są takie bezcelowe komentarze. Mam maxa od 2 tygodni i czasem wychodzą elementarne braki, więc pytam. Gratuluję warsztatu i geniuszu, skoro od początku max nie miał dla Ciebie żadnych tajemnic. Pozdrawiam, Mistrzu

Znam takie opcje właśnie z SketchUpa, i Photoshopa, tylko tam jest 2d. Mozna skalować procentami, ale i wymiarami.

;) Mam sesję niestety, nie ferie.

Architekturę i Urbanistykę. PWR. eksportuję model do autocada, a tam to już w ogóle nie wiem co i jak z rozmiarami...

Edytowane przez Balabanova

Napisano

poszukaj na scriptspot.com chyba widziałem kiedyś skrypt do max'a który dodawał opcję skalowania taką jak w CAD - ale głowy nie dam.

Napisano

nie wiem czy o to chodzi, ale: tools(albo edit, nie pamiętam;)) --> transform toolbox i zmieniasz co chcesz. Max 2010 i tylko 2010(chyba)

Pozdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.